ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از اختصاص 9 هزار میلیارد تومان اعتبار به صندوق بیماران خاص در سال 1403 و تدوین بسته های جدید خدمتی برای بیماران صعب العلاج خبر داد.
محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان سلامت ایران گفت: اعتبار صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج در سال تاسیس 5 همت بود که سال گذشته به 7 همت رسید و امسال در دومین سال تاسیس به 9 همت افزایشه یافته است.
وی با بیان این که خوشبختانه این صندوق طی دو سال گذشته ارتقا قوام یافته و پایدار شده است، گفت: رشد مناسب اعتبارات طی این دو سال نشان از همت دولت و وزارت بهداشت برای گسترش چتر حمایتی از بیماران خاص دارد و همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و بیمه سلامت در یکسال و نیم گذشته موجب شده است که شاکله اصلی صندوق طراحی شده و شاهد تزریق منابع پایدار به آن در قالب بودجه عمومی کشور باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر این صندوق برای 107 گروه بیماری بسته خدماتی تدوین کرده و در سامانه ها قرار داده است و به تدریج درباره مابقی بیماری های خاص نیز بسته های خدمتی تدوین و از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد و در سامانه ها بارگذاری می شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که تاکنون بسته های خدمتی ۵۳ بیماری خاص در سامانه بارگذاری شده است، گفت: امسال نیز بسته های خدمتی ۱۱ بیماری جدید تدوین شده که بسته های خدمتی ۶ بیماری آماده بارگذاری در سامانه است.
ناصحی افزود: قبل از قانون تشکیلات صندوق حمایت از بیماران خاص، فقط پنج بیماری خاص تحت پوشش بیمه سلامت ایران بود ولی با تشکیل این صندوق به تدریج مابقی بیماری های خاص به پوشش بیمه ای صندوق اضافه شد و بسته های غنی خدمتی تدوین شده و مرتب در حال بازبینی خدمات درمانی، تشخیصی، دارویی و توانبخشی به بیماران خاص هستیم.
وی با اشاره به این که سیر تکاملی صندوق در حال انجام است، تصریح کرد: بدیهی است که هنوز با سقف پوشش خدمتی و فعالیت صندوق فاصله داریم که با دربرگیری کامل بیماران خاص و خرید کامل خدمات دولتی و خصوصی این پوشش تکمیل می شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران بیان داشت: برای رسیدن به نقطه تکامل صندوق حداقل ۳ برابر بودجه فعلی اعتبار لازم داریم تا بتوانیم بار بیماری ها را کم کرده و از بیماریهای مهم مثل دیابت، قلبی و فشار خون پیشگیری کنیم.
وی در ادامه از تدوین بسته های خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص و بارگذاری آن روی سامانه خبر داد و گفت: این خدمات برای بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام اس، دیالیز، متابولیک، بال پروانه ای، انواع پیوندها، انواع سرطان ها، اختلالات روان و اوتیسم انجام خواهد شد.
ناصحی اضافه کرد: هزینه های بستری بیماران پیوندی و کاشت حلزون هم تحت پوشش صندوق قرار گرفته، بسته خدمات رایگان هپاتیت سی در سامانه بارگذاری شده و برای مابقی بیماران نیز به تدریج انجام خواهد شد، از جمله برای بیماران اس ام ای و هموفیلی در حال تکمیل است.
وی با اشاره به نشان دار شدن 2 میلیون از بیماران تامین اجتماعی در سامانه صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج، گفت: همه این بیمه شدگان باید بتوانند از خدمات بیمه ای استفاده کنند، زیرا صندوق همگانی است و متعلق به سازمان بیمه ای خاصی نیست.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص بیماری های تحت پوشش این صندوق گفت: بیماری های تالاسمی، هموفیلی، نارسایی مزمن کلیه، ام اس، دیالیز (همودیالیز و دیالیز صفاقی)، هپاتیت سی، انواع سرطان ها، بیماری کودکان اوتیسم، اختلالات مزمن روانی، پیوند ها، مغزی، دیابت، جراحی پارکینسون، صرع، آسیب های شنوایی شدید و عمیق، کاشت حلزونی، دیستروفی عضلانی و ۲۱ بیماری متابولیک تحت پوشش صندوق قرار دارند.
ناصحی افزود: در بخش دارویی عمده هزینه های بیماران خاص پرداخت می شود و تا حد کامل داروها تحت پوشش هستند و بیماری های اس ام ای و سرطانی را تا ۱۰۰ درصد پوشش می دهیم و برای برخی بیماری ها مثل هموفیلی، بیمار فقط نیم درصد فرانشیز پرداخت می کند. 25 درصد هزینه تامین اندام مصنوعی مثل قطع عضو ناشی از دیابت نیز از صندوق پرداخت می شود. همچنین خدمات پاراکلینیک مهم مثل پت اسکن برای تشخیص سرطان و رادیوتراپی نیز تحت پوشش صندوق قرار دارد.
وی ادامه داد: در سال 1403 بالغ بر شش بسته خدمت جدید ابلاغ شده که بسته های جدید کاشت حلزون و اوتیسم بالای ۱۲ سال از جمله آنهاست که در حال نهایی شدن در معاونت درمان وزارت بهداشت است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که سهم پرداختی سرطانی ها بابت خدمات رادیوتراپی در مراکز دولتی رایگان شده و در مراکز خصوصی کاهش یافته است، گفت: تا پایان سال 1402 بالغ بر ۶ میلیون و ۶۰۰ بار مراجعه به این صندوق توسط بیماران خاص انجام شده است.
وی در بخش دیگیری از سخنانش با اشاره به روز جهانی تالاسمی، بیان کرد: در بحث پیشگیری از تولدهای جدید تالاسمی در کشور اقدامات زیادی طی دهه های گذشته انجام شده که این اقدام از همه برنامه ها مهم تر بوده است.
ناصحی افزود: تولد تالاسمی ماژور در کشور به حداقل رسیده و برای ادامه درمان، تشخیص و تامین داروی پیوند کننده و دفع کننده و ایمنی بخشی این بیماران از ردیف مربوطه در صندوق حمایت کامل تری انجام می شود.
وی تاکید کرد: تالاسمی به صورت تک بیماری خاص از سال های قبل مورد حمایت بوده و خدمات رایگان به آنان انجام شده ولی این حمایت ها با تاسیس صندوق افزایش یافته است. همچنین ۲۶ کد خدمت اعم از آزمایش پرتو پزشکی، سنجش تراکم استخوان، توانبخشی، روانشناسی و دندانپزشکی برای تالاسمی ها افزایش یافته و با توجه به معضلات این بیماران، بسته های خدمتی در صندوق طوری طراحی شده که همه خدمات موردنیاز تالاسمی ها تحت پوشش قرار گیرد.
ناصحی افزود: درباره بیماران ام اس نیز داروی خارجی و ایرانی وجود دارد و برای 95 درصد از هزار بیمار ام اس که به داروی داخلی حساسیت دارند داروی برند تامین شده و این سیاست برای همه بیماران خاص اعمال خواهد شد.
وی در پایان با بیان این که سرشماره ۱۶۶۶ برای اطلاع مردم از بیماری های خاص و خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص است که مردم می توانند برای اطلاع از پوشش بیمه ای این صندوق برای بیماران خاص با آن تماس بگیرند، گفت: انسولین های تزریقی پرهزینه ترین و داروی متفورمین دیابتی ها پرتیراژترین داروی تحت پوشش صندوق است و بیماری های دیابت و فشارخون پرهزینه ترین بیماری های تحت پوشش هستند