تلگرام در آستانه رفع فیلتر؟ | پیگیری وزارت ارتباطات برای حل مسائل فنی

کدخبر: 2384783

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت از پیگیری‌های وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر تلگرام خبر داد و گفت که قرار بود راهگشایی‌هایی در این زمینه صورت بگیرد، اما این روند به دلیل «جنگ اخیر» با تأخیر مواجه شده است. الیاس حضرتی تأکید کرد که تصمیم‌گیرنده نهایی، شورای عالی فضای مجازی است که در آن مخالفت‌های جدی نیز وجود دارد.

نسیم‌آنلاین: الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، در گفت‌وگویی جزئیات جدیدی درباره امکان رفع فیلتر تلگرام ارائه کرد. به گفته وی، اگرچه قرار بود اقداماتی برای راهگشایی و رفع فیلتر این پلتفرم انجام شود، اما وقوع «جنگ اخیر» باعث تأخیر در این فرآیند شده است.

حضرتی در ادامه افزود: «وزارت ارتباطات در حال حاضر پیگیر مسائل فنی و مذاکرات مربوط به این موضوع است.» وی همچنین خاطرنشان کرد که تصمیم‌گیری نهایی در مورد فیلترینگ تلگرام در حیطه اختیارات شورای عالی فضای مجازی است و در ترکیب این شورا، افرادی وجود دارند که به صورت «صد در صد» با این موضوع مخالفند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به رفع فیلتر سایر پلتفرم‌ها مانند واتس‌اپ و بخشی از سرویس‌های گوگل، این موضوع را نمونه‌ای از توانایی سیستم برای حل مسائل دانست. وی در مورد یوتیوب نیز توضیح داد که این پلتفرم برای استفاده مدارس، دانشگاه‌ها و پژوهشگران رفع فیلتر شده است.

حضرتی در بخش دیگری از اظهاراتش به نگرانی‌های امنیتی درباره پلتفرم‌های خارجی پاسخ داد و گفت: «برخی معتقدند واتس‌اپ ابزار جاسوسی است، اما وقتی فیلتر باشد، مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند که این کار، ریسک امنیتی را چند برابر می‌کند.» وی تأکید کرد که نمی‌توان پلتفرم‌هایی که به عادت روزمره مردم تبدیل شده‌اند را به سادگی حذف کرد.

وی در پایان با بیان اینکه به نظر او می‌توان موضوع رفع فیلتر تلگرام و دیگر پلتفرم‌ها را حل کرد، هشدار داد که راه حل، عجله و اقدام بدون برنامه نیست، بلکه باید  تعامل و هماهنگی صورت گیرد تا تصمیمات پایدار بمانند.

ارسال نظر: