هشدار نارنجی هواشناسی امروز ۱۷ شهریور ۱۴۰۵؛ رگبار شدید در ۴ استان و خطر آبگرفتگی

کدخبر: 2389761

سازمان هواشناسی برای امروز سه‌شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ نسبت به وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید و احتمال تگرگ در چهار استان هشدار نارنجی صادر کرد؛ سامانه بارشی می‌تواند موجب سیلاب، طغیان رودخانه‌های فصلی و آبگرفتگی معابر شود.

نسیم‌آنلاین: صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، با اشاره به آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی اعلام کرد که امروز و فردا در بخش‌هایی از شمال و غرب کشور، رگبار باران، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی، استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، همدان، مرکزی، قم، ارتفاعات سمنان و برخی مناطق آذربایجان شرقی امروز و فردا تحت تأثیر فعالیت سامانه بارشی قرار دارند.

هشدار نارنجی برای ۴ استان

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرده است که امروز در غرب و شمال خراسان شمالی و ارتفاعات استان‌های البرز، تهران و سمنان احتمال وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و تگرگ وجود دارد.

این شرایط می‌تواند در مناطق مستعد پیامدهایی مانند جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانه‌های فصلی و آبگرفتگی معابر به دنبال داشته باشد.

همچنین لغزندگی جاده‌ها، اختلال در حمل‌ونقل، کاهش دید افقی، وقوع صاعقه، شکستن درختان فرسوده، سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات و آسیب به سازه‌های موقت از دیگر مخاطرات پیش‌بینی‌شده است.

توصیه‌های مهم هواشناسی

سازمان هواشناسی از مردم خواسته است از تردد و توقف در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند و سفرهای غیرضروری و فعالیت‌های طبیعت‌گردی را به تعویق بیندازند.

همچنین احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و اجرایی، آمادگی راهداری‌ها و شهرداری‌ها برای بازگشایی مسیر آب و پاکسازی کانال‌ها و خودداری از پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره توصیه شده است.

کشاورزان نیز با توجه به شرایط جوی، نسبت به برداشت محصولات آماده برداشت اقدام کنند.

بارندگی در روزهای آینده ادامه دارد

بر اساس پیش‌بینی هواشناسی، روز پنجشنبه ۱۹ شهریور نیز بارش‌ها در استان‌های ساحلی دریای خزر، خراسان شمالی، خراسان رضوی، برخی مناطق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت.

روز جمعه نیز بخش‌هایی از آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و ارتفاعات البرز مرکزی شاهد بارندگی، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت خواهند بود.

روز شنبه ۲۱ شهریور نیز در شمال‌غرب کشور و استان‌های ساحلی خزر، بارندگی، رعدوبرق و وزش باد شدید در برخی ساعات پیش‌بینی شده و در مناطق مستعد احتمال خیزش گردوخاک وجود دارد.

کاهش دما در شمال کشور

هم‌زمان با فعالیت سامانه بارشی، امروز کاهش دما در نوار شمالی کشور، به‌ویژه استان‌های ساحلی خزر و اردبیل پیش‌بینی شده است.

ضیاییان همچنین گفت طی پنج روز آینده در شمال‌شرق، شرق، شمال‌غرب، بخش‌هایی از مرکز کشور و دامنه‌های جنوبی البرز، در برخی ساعات وزش باد شدید همراه با گردوخاک و کاهش کیفیت هوا رخ خواهد داد.

دریای خزر نیز طی سه روز آینده مواج خواهد بود.

وضعیت هوای تهران

برای تهران در روز چهارشنبه ۱۸ شهریور، آسمان کمی ابری، افزایش ابر و وزش باد در برخی ساعات و احتمال رگبار باران پیش‌بینی شده است. دمای هوا در این روز بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتیگراد خواهد بود.

روز پنجشنبه نیز آسمان تهران صاف تا قسمتی ابری پیش‌بینی شده و از بعدازظهر افزایش سرعت باد رخ خواهد داد. کمینه دما ۲۳ و بیشینه دما ۳۳ درجه سانتیگراد خواهد بود.

موج‌های ۱.۵ متری در جنوب کشور

هواشناسی علاوه بر بارش‌های شمال و مرکز کشور، برای مناطق جنوبی نیز هشدار زرد صادر کرده است.

از چهارشنبه تا شنبه، بیشینه سرعت باد در محدوده ۲۰ تا ۲۴ نات و ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل هرمزگان، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان به ۱ تا ۱.۵ متر خواهد رسید.

در این شرایط احتمال اختلال در تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین، فعالیت شناورهای صیادی، ترددهای مسافری و تجاری و فعالیت‌های فراساحلی وجود دارد.

سازمان هواشناسی به شناگران و غواصان، صیادان و فعالان دریایی توصیه کرده است با توجه به مواج شدن دریا، احتیاط لازم را در فعالیت‌های خود داشته باشند.

گرم‌ترین و سردترین مراکز استان

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، طی فردا و پس‌فردا اهواز با دمای ۴۴ درجه سانتیگراد گرم‌ترین مرکز استان و شهرکرد با دمای ۷ درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور خواهد بود.

با توجه به صدور هشدار نارنجی، مهم‌ترین توصیه برای مناطق تحت تأثیر سامانه بارشی، پرهیز از تردد غیرضروری در زمان اوج بارش و فاصله گرفتن از رودخانه‌ها، مسیل‌ها و مناطق مستعد سیلاب است.

ارسال نظر: