مقایسه پرطرفدارترین انواع نمای خشک
بتن اکسپوز یا سمنت برد؛ از چه متریالی برای اجرای نمای ساختمان خود استفاده کنم؟ اگر در حال خواندن این مقاله هستید، شاید این سوال سبب درگیری ذهنی شما هم شده باشد. از آنجایی که اجرای نمای سمنت برد و بتن اکسپوز در سال 1401 مورد استقبال بسیاری از کارفرمایان و سرمایه گذاران بوده، در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایا، معایب و هزینه های تهیه متریال و اجرای این دو متریال بپردازیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با رازهای بیشتری درباره ی این دو مصالح ساختمانی محبوب آشنا شوید.
ارتقا دادن متریالهایی مانند بتن، سیمان یا حتی آجر در سالهای اخیر کمک بسیاری به ساخت ساختمانهایی مقاوم و بادوام کرده است، دو متریالی که در طی این پیشرفت ها توانستند جایگاه ویژه ای را در اجرای نمای خشک به خود اختصاص دهند بتن اکسپوز و سمنت برد است.
استفاده از بتن اکسپوز تقریبا از سال ۱۹۴۵ تا سال ۱۹۹۰ به اوج خود رسید، این نوع از متریال ساختمانی که در سبک مدرن از جایگاه ویژه ای برخوردار است در عین زیبایی می تواند مشکل ساز نیز باشد، چرا که بتن اکسپوز عموما به رنگ خاکستری مورد استفاده قرار می گیرد و عدم هماهنگی آن با فضای اطراف می تواند نمایی بی روح را تجلی دهد.
با گسترش علم و فناوری در حوزه ساختمان سازی متریال های جدیدتری وارد بازار ساخت و ساز شدند، یکی از این متریال ها که توانست جایگاه اول را از متریال بتن اکسپوز بدزدد؛ سمنت برد بود.
سمنت برد در عین مقاومت بالا و خاصیت ضد رطوبت خود از وزن کمتری نسبت به مصالح بتن اکسپوز برخوردار بود و این امکان را برای کاربران به وجود می آورد تا متناسب با سبک یا طرح نمای ساختمان خود رنگ مصالح خود را تغییر دهند، با این حال مقاومت و دوام مصالح بتن اکسپوز نسبت به سمنت برد بیشتر بوده و این به خودی خود می تواند مزیت چشمگیر باشد.
در ادامه بیشتر با این دو متریال ساختمانی آشنا خواهید شد.
بتن اکسپوز و مزایای آن
با آنکه طراحی و اجرای بتن اکسپوز در نمای ساختمان امروزه رواج چشمگیری داشته است، اما عدم هماهنگی آن با المان های پیرامونی می تواند نمای مدرن شما را به نمایی نازیبا و ناهمگون تبدیل کند، از این رو طراحی و اجرای بتن اکسپوز از اهمیت والایی برخوردار است.
پانل های بتن اکسپوز که با ایجاد تغییر در ساختار شیمیایی و فیزیکی در بتن تولید شده اند، دارای مزیت های بسیاری هستند که از جمله بارزترین آن می توان به مقاومت بالای آن در برابر آب اشاره کرد، از این رو استفاده از این نوع پانل های بتنی در اقلیم شرجی محبوبیت زیادی دارد، با این حال این تنها مزیت استفاده از بتن اکسپوز نیست!
از جمله دیگر مزایای استفاده از پانل های بتن اکسپوز می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- امکان استفاده در کاربری های متفاوت (کف، دیوارهای داخلی، نمای ساختمان و …)
- امکان سفارش در ابعاد دلخواه به کارگاه کارخانه تولید کننده
- دوام و ماندگاری بالا
- امکان تعویض پنل ها در هنگام نیاز به تعمیر
با این حال بهره بردن از این مزایا منوط به این است که از مصالح بتن اکسپوز با کیفیت مطلوب استفاده کنید و اجرای آن توسط تیم حرفه ای و با تجربه انجام گیرد.
دلایل محبوبیت سمنت برد
یکی دیگر از انواع متریال هایی که در طی پیشرفت تکنولوژی توانست جایگاه ویژه ای را ازآن خود کند، سمنت برد است. سمنت برد به پنل سیمانی پیش ساخته ای گفته میشود که با ترکیب سیمان، سیلیس، آب و انواع الیاف در کارخانه تولید شده و به صورت پنل های آماده مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از با ارزش ترین مزیت های استفاده از سمنت برد امکان استفاده آن در انواع کاربری هایی همچون سقف کاذب، کف، نمای ساختمان، دیوارهای داخلی و … است، با این حال این نکته حائز اهمیت است که با انواع ضخامت های سمنت برد آشنا باشید چرا که هر کاربر نیاز به ضخامت سمنت برد مخصوص به خود دارد.
از جمله دیگر مزایای استفاده از سمنت برد می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت
- امکان استفاده در دو طرح (طرح ساده و طرح چوب)
- مقاومت بالا در برابر نفوذ حشرات و خوردگی
- سرعت نصب بالا
- قابلیت رنگ آمیزی بعد از اجرا
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- وزن سبک
قیمت پانل های سمنت برد نیز مقرون به صرفه است و این امکان را برای کارفرمایان ایجاد می کند تا نمای زیبا و در عین حال ارزان را به بهره وری برسانند.
مقایسه بتن اکسپوز و سمنت برد
حال که با هر یک از متریال های سمنت برد و بتن اکسپوز آشنا شده اید، مقایسه ای اجمالی بین این دو متریال خواهیم داشت.
- قیمت بتن اکسپوز بیشتر از سمنت برد است.
- استحکام پانل های بتن اکسپوز بیشتر از سمنت برد است.
- وزن مصالح سمنت برد کمتر از بتن اکسپوز است.
- امکان تعویض پنل ها در بتن اکسپوز وجود دارد.
- سیستم اجرای سمنت برد آسان تر از بتن اکسپوز است.
در پایان شاید یکی از مهمترین رکن های تصمیم گیری کارفرمایان هزینه تهیه متریال و اجرای مصالح باشد، با این حال به این نکته نیز توجه کنید که دوام و ماندگاری متریال نیز اهمیت والایی برخوردار است.
حال تصمیم گیری را به عهده شما سرمایه گذاران و کارفرمایان عزیز می سپاریم، چرا که هر یک از متریال ها از مزیا و معایب متفاوتی برخوردار هستند و امکان انتخاب بسته به اولویت شما می تواند متغیر باشد.
تهیه و اجرای مصالح ساختمانی خود را به چه شرکتی بسپاریم؟
طراحی و اجرای هر یک از متریال های ذکر شده اعم از سمنت برد یا بتن اکسپوز باید توسط تیم حرفه ای و باتجربه انجام گیرد، در این صورت علاوه بر حفظ کیفیت، دوام و مقاومت نمای ساختمان می توانید هزینه های تهیه متریال و اجرای متریال خود را نیز کاهش دهید.
شرکت نما دیزاین با سابقه 12 ساله در تهیه، طراحی و اجرای انواع نمای خشک می تواند به واسطه کادر حرفه ای طراحان و مجریان خویش علاوه بر کاهش هزینه های پرتی مصالح ساختمانی شما، تهیه متریال ها را نیز به صورت مستقیم و بدون واسطه از کارخانه ها عرضه کند، در این صورت شما می توانید هزینه های تهیه متریال و اجرای مصالح ساختمانی خود را در عین کیفیت عالی به بهره وری برسانید.
برای اطلاع از نمونه پروژه ها و مشاوره رایگان می توانید همین حالا به سایت نما دیزاین مراجعه کنید و با شماره های موجود در سایت تماس فرمایید یا شماره ی خود را در صفحه ی تماس با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان فروش شرکت نما دیزاین در کمترین زمان با شما تماس برقرار کنند.