سانسوریا چه زمانی گل می دهد؟

کدخبر: 2384098

شاید با دیدن عکس انواع گل آپارتمانی با اسم در اینترنت متوجه شده‌اید که برخلاف تصور خود، سانسوریا مرحله گلدهی نیز دارد. در واقع عموم مردم فکر می‌کنند سانسوریا شبیه عمده گیاهان آپارتمانی، فقط به رشد رویشی خود را ادامه می‌دهد در حالی که اینگونه نیست. در برخی موارد شاخه‌های گل بسیار زیبایی را در این گیاه مشاهده می‌کنیم.

شاید با دیدن عکس انواع گل آپارتمانی با اسم در اینترنت متوجه شده‌اید که برخلاف تصور خود، سانسوریا مرحله گلدهی نیز دارد. در واقع عموم مردم فکر می‌کنند سانسوریا شبیه عمده گیاهان آپارتمانی، فقط به رشد رویشی خود را ادامه می‌دهد در حالی که اینگونه نیست. در برخی موارد شاخه‌های گل بسیار زیبایی را در این گیاه مشاهده می‌کنیم. اما در پاسخ به این سوال که سانسوریا چه زمانی گل می‌دهد، باید بگوییم این مرحله نیاز به صبوری دارد. شما نمی‌توانید دقیقاً همان سال اول انتظار داشته باشید سانسوریا به گل برود بلکه باید نیازهای محیطی آن به‌طور کامل تامین شود و گیاه دوره بلوغ خود را سپری نماید تا گلدهی اتفاق بیفتد. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. قرار است در مورد شرایط و روش‌ های گلدهی سانسوریا صحبت کنیم.

سانسوریا چه زمانی گل می دهد

زمان گلدهی گیاه سانسوریا

گلدهی گیاه سانسوریا در فصل بهار و تابستان اتفاق می‌افتد. یعنی زمانی که گیاه از خواب زمستانی بیدار شد و رشد فعال خود را آغاز می‌کند، گلدهی نیز رخ می‌دهد. ولی آیا تمام گیاهان سانسوریا در همان سال اول در فصل بهار و تابستان گل می‌دهند؟ شاید شما در خانه خود چنین گیاهی را نگهداری می‌کنید ولی علی‌رغم اینکه چند ساله شده است، هنوز گلدهی در آن اتفاق نمی‌افتد. به‌طور کلی گلدهی در بین گیاهان زمانی اتفاق می‌افتد که گیاه دوره بلوغ خود را سپری کرده باشد. این دوره در بین گیاهان مختلف، متفاوت است. برای مثال برای گیاه سانسوریا شما ۳ تا ۵ سال باید صبر کنید تا شاهد رشد شاخه‌های گل بر روی گیاه باشید. البته ممکن است بعد از ۳ تا ۵ سال هم گلدهی اتفاق نیفتد چون اگر نیاز نوری گیاه به درستی تامین نشود و گیاه در طول روز ساعات روشنایی کافی را دریافت نکند، وارد گلدهی نخواهد شد.

لازم است این نکته را نیز متذکر شویم که نگهداری از برخی از گیاهان در شرایط آپارتمانی باعث می‌شود کلاً گلدهی اتفاق نیفتد. این موضوع در مورد گیاهی همانند فیکوس صدق می‌کند. فیکوس گیاه گل‌‌دهنده است که بعد از چند سال وارد گلدهی می‌شود اما منوط بر اینکه گیاه در فضای بیرون کشت باشد. در شرایط آپارتمانی، به هیچ عنوان گلدهی را مشاهده نخواهید کرد.

روش ‌های گلدهی سانسوریا

در قسمت قبل توضیح دادیم که گیاه سانسوریا به دو شرط وارد فاز گلدهی می‌شود. شرط اول، بالغ شدن گیاه و شرط دوم، تامین نیازهای محیطی برای رشد و ورود به فاز زایشی است. در همین راستا برای تحریک گلدهی گیاه، چند تکنیک را به شما معرفی می‌کنیم که در واقع مهمترین روش‌ های گلدهی سانسوریا به حساب می‌آیند:

1- نیاز نوری گیاه را تامین نمایید.

مهمترین و اصلی‌ترین فاکتور برای گلدهی گیاه سانسوریا این است که گیاه نور زیاد ولی غیر مستقیم را دریافت کند. سانسوریا گیاهی مقاوم به کم نوری است. یعنی اگر ساختمان شما در طول روز نور کافی دریافت نمی‌کند، شما با خیال راحت می‌توانید این گیاه را نگهداری کنید چون بسیار سازگار و مقاوم است و در شرایط کمبود نور نیز همچنان برگ‌های خود را توسعه می‌دهد. اما وقتی بحث گلدهی به میان می‌آید، نور اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد و دیگر نمی‌توانید انتظار داشته باشید در محیط کم نور، سانسوریا وارد فاز گلدهی شود. در واقع گیاه باید در طول روز، نور کافی را دریافت کند تا تحریک گلدهی در آن اتفاق بیفتد. از نظر تخصصی این مسئله به دلیل تحریک هورمون‌های گلدهی اهمیت دارد. یعنی وقتی گیاه در طول روز ساعات روشنایی کافی را دریافت کرده باشد، به مرور زمان هورمون‌هایی که مسئول گلدهی هستند تحریک شده و گیاه وارد فاز زایشی می‌شود.

سانسوریا چه زمانی گل می دهد

2- از گلدان مناسب استفاده کنید.

اگر زمان تعویض گلدان فرارسیده است و در عین حال شما دوست دارید در سال آینده گیاه گلدهی داشته باشد، برای خرید گلدان به سراغ گلدان‌هایی با سایز کوچک بروید. هر چقدر اندازه گلدان بزرگتر شود، گیاه برای رشد رویشی بیشتر تحریک خواهد شد. با خرید گلدان کوچک در واقع گیاه را تحریک می‌کنید که زودتر وارد فاز گلدهی شود.

3- کوددهی اصولی را انجام دهید.

برای تغذیه گیاهان، شما باید کوددهی را به خصوص در زمانی که گل‌ها رشد فعال خود را آغاز می‌کنند انجام دهید. اما در کوددهی باید تعادل را رعایت نمایید. عمدتاً برای تقویت گیاهان آپارتمانی، از کودهای NPK شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم استفاده می‌شود. نیتروژن به‌عنوان عنصر تحریک کننده رشد رویشی و پتاسیم به‌عنوان عنصر گلدهی شناخته می‌شود. اگر نیتروژن بیش از اندازه مصرف شود، گیاه همچنان به رشد رویشی خود ادامه می‌دهد و وارد گلدهی نخواهد شد. پس در فصل بهار در زمانی که می‌خواهید کوددهی را انجام دهید، بهتر است به سراغ کودهای پتاسه بروید تا گلدهی در گیاه تحریک شود.

آیا شاخه‌ های گل سانسوریا را حفظ کنیم؟

اگر اولین بار است که گلدهی سانسوریا را مشاهده می‌کنید، قطعاً این موضوع برای شما جذابیت خواهد داشت. به خصوص اینکه این گیاه گل‌های عطری تولید می‌کند و در شب رایحه بسیار خوشی در فضا می‌پیچد. به همین دلیل اغلب کسانی که سانسوریای گلدار دارند، دوست دارند گل‌ها تا پایان عمر، بر روی گیاه حفظ شوند. در حالی که اگر شما به فکر پرورش گیاه آپارتمانی هستید، نباید اجازه دهید شاخه گل دهنده بر روی گیاه به مدت طولانی باقی بماند.

از زمانی که گل‌ها ظاهر می‌شوند، عمده شیره پرورده برای تغذیه گل‌ها صرف خواهد شد و تغذیه برگ‌ها ضعیف می‌شود. بنابراین شاهد پیر شدن و از بین رفتن برگ‌های مسن خواهید بود. در گل فروشی‌ ها به هیچ عنوان اجازه ورود سانسوریا به گلدهی داده نمی‌شود یا اگر اولین علائم گلدهی ظاهر شد، سریعاً شاخه گل دهنده را قطع می‌کنند تا آسیبی به برگ‌ها وارد نشود.

سانسوریا چه زمانی گل می دهد

کلام آخر

در نهایت لازم می‌دانیم این نکته را متذکر شویم که گلدهی سانسوریا به نوع گونه آن نیز بستگی دارد. اگر سانسوریا پاکوتاه دارید، احتمال اینکه گلدهی در آن اتفاق بیفتد بسیار کم است. از طرف دیگر این نکته را در نظر داشته باشید که باقی ماندن شاخه‌های گل بر روی گیاه، باعث می‌شود گیاه وارد یک دوره استراحت طولانی مدت شده و رشد رویشی آن برای مدت طولانی متوقف گردد. پس با در نظر گرفتن این دو مورد، تصمیم بگیرید که آیا دوست دارید گلدهی سانسوریا اتفاق بیفتد یا خیر.

 

ارسال نظر: