موسوی بجنوردی: بانک‌های کشور به صورت بالفعل ربا نمی‌گیرند

کدخبر: 922380

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در صورتیکه بانک مقرر کند در سررسید مبلغی را بیش از نرخ تورم از قرض‌گیرنده دریافت کند، این ربا است اما اگر نرخ سود معادل یا کمتر از تورم باشد نمی‌توان از آن تلقی ربا داشت

به گزارش «نسیم»، آیت‌الله موسوی بجنوردی در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با بیان اینکه گفته می‌شود بانکها بر اساس ربا عمل می‌کنند، گفت: باید بررسی شود که آیا عملکرد بانکها ربا در بانکداری محسوب می‌شود یا خیر.
موسوی بجنوردی ادامه داد: دو شکل ربا داریم شامل ربای معامله‌ای و ربای غربی است.
این استاد دانشگاه افزود: اساس صحبت ما ربای غربی است که سند آن روایتی از پیامبر اکرم است. با این مضمون که اگر قرض دهنده به قرض گیرنده قرض دهد و شرط کند که چیزی در سررسید پرداخت شود ربای غربی است.
وی ادامه داد: هویت ربای غربی این است که قرض دهنده به قرض گیرنده پولی قرض دهد و در سررسید شرط کند سودی بگیرد که این ربا است.
موسوی بجنوردی با بیان اینکه در بانک‌های ما ربا دریافت نمی شود گفت: هر موقع بانک بیش از نرخ تورم سود دریافت کند آن زمان موضوع ربا پیش می‌آید.
وی ادامه داد:‌نظام ما نظام اسلام است؛ ما اقتصاد اسلامی نداریم تعریف اقتصاد یعنی انتخاب.
وی با بیان اینکه بانک‌های کشور به صورت بالفعل ربا نمی‌گیرند، گفت: در صورتی که بانک مقرر کند در سررسید مبلغی را بیش از نرخ تورم از قرض‌گیرنده دریافت کند، این ربا است اما اگر نرخ سود معادل یا کمتر از تورم باشد نمی‌توان از آن تلقی ربا داشت.
ارسال نظر: