مدیرکل سلامت شهرداری تهران: ۶۱ درصد تهرانیها اضافه وزن دارند؛ روزه‌داری برای آنها خوب است

کدخبر: 900665

محمدمهدی گلمکانی با بیان اینكه ماه رمضان علاوه بر ایجاد فضای معنوی برای شهروندان، امکان برخورداری از سلامتی را برای افراد مهیا می‌کند، گفت: روزه برای استراحت سیستم گوارش مناسب است

به گزارش «نسیم»، محمد مهدی گلمكانی، روزه داری را فرصتی برای توجه به سلامت معنوی دانست و گفت: روزه در عین حال که باعث استراحت سیستم گوارش می شود تا بدن بازیابی شده و به تعادل برسد.

وی افزود: البته از آنجا که امسال، روزه‌داران طولانی‌ترین روزها را برای روزه داری تجربه می‌کنند، باید با تدبیر روزهای روزه داری را مدیریت کنند تا بدن هیچ گونه آسیبی نبیند .

مدیرکل سلامت شهرداری تهران افزود:از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه شود زمان تغذیه است. یعنی روزه داران حتما از فرصت سحر برای تغذیه بدن استفاده کنند و مصرف غذا را به آخر شب موکول نکنند .

وی تاکید کرد: انواع گروه های غذایی شامل کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، ریزمغذی ها و ویتامین ها باید در برنامه غذایی روزه داران لحاظ شود و این بدان معناست که در فرصت غذایی به ویژه سحر ، مصرف سبزیجات ومیوه جات در دستور غذایی باشد .

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه شهروندان در نظر داشته باشند که در 8 ساعت نخست روزه داری بدن قند و گلوکز را می سوزاند، تاکید کرد: در 8 ساعت بعدی پروتئین ها مصرف شده و در 8 ساعت پایانی چربی ها مصرف می شود. از این رو افرادی که به بیماری چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند باید در ساعت پایان روزه داری با حجم کم قند افطار کنند و از خوردن غذای چرب و شور نیز به شدت پرهیز کنند .

گلمکانی تصریح کرد: افراد مبتلا به بیماری های خاص همچون مبتلایان به دیابت و فشار خون و مبتلایان به بیماری های خاص حتما برای روزه داری به پزشک معالج مراجعه و مشورت کنند . سایر شهروندان نیز با مراجعه به پزشک از سلامت بدن برای روزه داری اطمینان حاصل کنند .

وی خاطر نشان کرد: در 374 خانه سلامت شهر تهران برنامه سلامت و تغذیه با برگزاری کلاس های آموزش تغذیه صحیح برای خانواده ها و سالمندان با حضور کارشناسان تغذیه و پزشکان متخصص دنبال می شود. این در حالی است که بروشورهای اطلاع رسانی درباره سلامت و نحوه تغذیه در بین شهروندان در سرای محلات توزیع می شود .

مدیرکل سلامت شهرداری تهران افزود: همچنین با همکاری کانون خادمین مساجد، حضور کارشناسان سلامت در بیش از یک هزار مسجد سطح تهران مهیا شده و کارگاه آموزشی درخصوص سلامت افراد در ماه مبارک رمضان برگزار می شود .

وی همچنین از همکاری شهرداری با سازمان انتقال خون استان تهران در ایام ماه مبارک رمضان و شب های احیاء خبر داد و گفت: در پنج پهنه تهران ایستگاه های انتقال خون راه اندازی می شود که از افطار تا سحر اقدام به خون گیری می کنند .

ارسال نظر: