انتقاد شدید عفو بین‌الملل از حکم اعدام مرسی

کدخبر: 1000975

سازمان عفو بین‌الملل ضمن محکومیت صدور حکم اعدام برای محمد مرسی، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، این حکم را "نمایشی بر پایه یک دادرسی ناروا" دانسته است

به گزارش نسیم به نقل از پرس نی‌وی، سعید بومدوحا، معاون مدیر عفو بین‎الملل در امور خاورمیانه و شمال آفریقا شنبه (۲۶ اردیبهشت) گفت: «اینکه وی ماه‌ها بدون ملاقات و نظارت قضایی در حبس انفرادی بوده است، بیانگر آنست که این محاکمات چیزی بیش از یک نمایش بی‌پایه و اساس نبوده است.»
وی افزود این حکم اعدام از «بی‌اعتنایی کامل به حقوق بشر حکایت دارد.»
بومدوحا از دولت مصر خواست یا فورا مرسی را آزاد کند و یا مجددا وی را در یک دادگاه مدنی با حداقل تضمین‌های دادرسی عادلانه محاکمه کند.
وی با اشاره به اینکه هرگونه دادرسی کیفری می‌بایست بر اساس قانون مصر و استانداردهای بین‌المللی باشد، تصریح کرد مجازات اعدام به ابزار مورد علاقه دولت مصر برای از میان برداشتن مخالفان سیاسی مبدل شده است.
دادگاهی در مصر شنبه محمد مرسی، رییس جمهور مخلوع این کشور و بیش از صد نفر دیگر را که در میان آنان اعضای ارشد گروه اخوان المسلمین بودند به علت فراری دادن زندانیان از زندان النطرون در قیام سال ۲۰۱۱ به اعدام محکوم کرد.
پرونده محکومین پس از صدور حکم اعدام برای دریافت دستور شرعی به مفتی اعظم کشور ارسال می‌شود. حکم مفتی اعظم در این دادگاه غیرالزام‌آور است. دادگاه کیفری مصر دوم ژوئن (۱۲ خرداد) را تاریخ صدور حکم نهایی اعلام کرده است.
مرسی پیش از این به اتهام تشویق تظاهرات‌کنندگان به خشونت به ۲۰ سال حبس محکوم شده بود.
مرسی، نخستین رییس جمهور منتخب مصر در ژوئیه سال ۲۰۱۳ یک سال پس از آغاز دوره ریاست جمهوری‌اش در یک کودتای نظامی از قدرت برکنار شد.
ارسال نظر: