حزب حاکم ترکیه به دنبال پاکسازی درون‌حزبی

کدخبر: 2052239

حزب حاکم عدالت و توسعه خواستارِ پاک‌سازی درونی این حزب از اعضای مرتبط با فتح‌الله گولن، شخصیت مذهبی مخالف دولت مقیم امریکا، راخواستار شد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، طبق یک یادداشت درون‌حزبی، که نسخه‌ای از آن به دست خبرگزاری رویترز افتاده‌است، این حزب خواسته که عوامل مرتبط با فتح‌الله گولن و آنهایی که از کودتای نافرجام ترکیه حمایت کرده بودند، سریع پاک‌سازی شوند .

دولت ترکیه گولنِ 75ساله را مغز متفکر کودتای شکست‌خوردۀ 26 تیر می‌داند و بارها از امریکا خواسته وی را به‌عنوان مجرم مسترد کند.

به گزارش پرس تی وی ، گولن که در تبعیدی خودخواسته در پنسیلوانیای امریکا به سر می‌برد، هرگونه دخالت در کودتا را رد کرده و آن را صحنه‌سازی دولت برای سرکوب مخالفان دانسته‌است .

کودتای نافرجامِ ترکیه حدود 300 کشته و صدها زخمی برجای گذاشت .

پس از این کودتا، دولت آنکارا ده‌ها هزار تن از نیروهای نظامی، پلیس، قضات، استادان دانشگاه، معلمان، روزنامه‌نگاران و کارمندان دولت را بازداشت، اخراج، یا تعلیق کرده و یا تحت پی‌گرد قرار داده‌است .

اخیراً دادستانی محلی ترکیه در کیفرخواستی دربارۀ کودتای نافرجام ادعا کرد سازمان جاسوسی امریکا (سیا) و اف‌بی‌آی هواداران گولن را آموزش داده‌اند؛ ادعایی که واشنگتن قویاً رد کرده‌است.

ارسال نظر: