پیشنهاد ایجاد مصونیت برای فعالان کرسی‌های آزاداندیشی

کدخبر: 1004428

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها در حال رایزنی هستیم تا برای فعالان کرسی‌های آزاداندیشی مصونیت ایجاد کنیم/ پارسال ۳۱۲ کرسی آزاداندیشی برگزار شد

به گزارش خبرنگار «نسیم»، سید ضیاء هاشمی در نشست مشترک معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با انجمن‌های علمی علوم انسانی در وزارت علوم افزود: در حال تلاش هستیم تا با کمک شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها برای شرکت‌کنندگان در کرسی‌های آزاد اندیشی که در آن به سخنرانی می‌پردازند، مصونیت ایجاد کنیم و صحبت‌های این افراد تحت تعقیب قضایی قرار نگیرد اما هنوز این موضوع تصویب نشده است.

وی با بیان اینکه، مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها دارند، گفت: در دانشگاه‌ها نیاز به ترویج فضای گفتگو داریم و باید جریان نقد و نقادی در این مکان‌ها گسترش یابد.

معاون وزیر علوم اظهار کرد: ما می‌خواهیم در فضاهای دانشجویی، علمی و فرهنگی، فضای گفتگو افزایش یابد که برای این امر، به دنبال تقویب انجمن‌های علمی هستیم، زیرا انجمن‌های علمی مکان خوبی برای تقابل و تضارب آرا هستند.

هاشمی اضافه کرد: ما آداب گفتگو را بلد نیستیم و به همین دلیل محدودیت‌های واقعی و خیالی برای این موضوع ایجاد کرده‌ایم یا ایجاد کرده‌اند.

وی اضافه کرد: باید اعتمادسازی در حوزه آزاداندیشی ایجاد شود، طی روزهای گذشته برخی افراد در خصوص سخنرانی‌هایی در دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران حرف‌هایی زدند، من نیز با حرف‌های مطرح شده موافق نیستم اما باید بستری را فراهم کنیم تا همه بتوانند حرف‌های خود را بیان کنند.

وی تاکید کرد: نگاه ما به موضوع کرسی‌های آزاداندیشی، نگاه ترویجی است و باید برنامه‌ریزی کنیم تا مباحث مطرح شده در این کرسی‌ها در قالب مکتوب تدوین شوند و برای افکار عمومی منتشر شود.

  • تعداد کرسی‌های آزاداندیشی امسال سه برابر می‌شود

معاون فرهنگی وزیر علوم در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه در سال گذشته 312 کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌های کشور برگزار شده است، افزود: تعداد جلساتی که در دانشگاه‌ها برگزار شد، بیشتر از این رقم بود اما بر اساس شاخص‌های موجود تنها 312 جلسه به عنوان کرسی آزاداندیشی پذیرفته شد.

هاشمی اضافه کرد: برنامه داریم در سال جاری تعداد جلسات کرسی آزاداندیشی را به سه برابر افزایش دهیم.

ارسال نظر: