قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش در ستاد بزرگداشت مقام معلم:

توسعه کشور درگرو بهره‌وری از معلمان حرفه‌ای و متخصص است/ افزایش ۳۰ درصدی اعتبارات برای تکریم از مقام معلم

کدخبر: 2026722

قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش گفت: توسعه کشور درگرو بهره‌مندی از معلمان حرفه‌ای و متخصص در آموزش‌وپرورش است که عاشقانه به کار خود دل داده و رسالت خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

به گزارش خبرنگار « نسیم آنلاین » محمدحسین سلیمی جهرمی در نشست خبری به مناسبت اعلام برنامه‌های بزرگداشت و تکریم مقام معلم اظهار کرد: هفته معلم به دلیل تقارن با شهادت معلم فرهیخته انقلاب شهید مرتضی مطهری روز معلم و هفته معلم نام‌گذاری شده چراکه این شهید بزرگوار منشأ خیروبرکت برای کشور است.

وی ادامه داد: شهید مطهری به‌عنوان الگویی مناسب و تأثیرگذار در اندیشه جوانان ایرانی شکل گرفت و با هدایت‌ها و رهبری امام راحل منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد.

سلیمی جهرمی افزود: دشمنان انقلاب مغز شهید مطهری که شخصیت وجودی ایشان را تشکیل می‌داد مورد هدف قراردادند تا بتوانند مغز فرهنگی کشور را از بین ببرند اما نه‌تنها در این هدف موفق نشدند بلکه اهداف و افکار این شهید بزرگوار در جامعه گسترش‌یافته و ملاک حرکت و برنامه‌های جوانان در پیروزی انقلاب اسلامی‌شده است.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات آموزش‌وپرورش گفت: هفته معلم فرصت خوبی برای گرامیداشت شهدای فرهنگی به‌خصوص شهیدان رجایی و باهنر که در طول انقلاب و دفاع مقدس جان‌فشانی کردند هست تا نسل جوان با اهداف و آرمان‌های معلمان شهید آشنا شود.

وی بابیان اینکه آموزش‌وپرورش بر اساس سند تحول بنیادین که از سال 90 به تصویب رسید مراحل اجرایی خود را پشت سر می‌گذارد تا بتوان به نتایج مطلوب و مؤثری دست‌یافت.

سلیمی جهرمی خاطرنشان کرد: آموزش‌وپرورش باید از یک‌نهاد آموزشی به نهاد فرهنگی و اجتماعی و همچنین مبلغ سرمایه‌های انسانی، فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود و در این مسیر همه نگاه‌ها به توسعه و بالندگی کشور معطوف است تا با ایجاد آموزش‌وپرورش مطلوب که منشأ و رکن توسعه پایدار است آنچه را که در سند تحول بنیادین برای رسیدن به چنین آموزش‌وپرورش مطرح‌شده بتوان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده و سیاست‌های موردنیاز را ارائه کرد.

وی ادامه داد: یکی از نکات مهم و موردتوجه و در رأس سند تحول بنیادین موضوع معلمین در آموزش‌وپرورش است چراکه معلمان نقش تأثیرگذاری در عرصه اجتماع دارند.

قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش گفت: توسعه کشور درگرو بهره‌مندی از معلمان حرفه‌ای و متخصص در آموزش‌وپرورش است که عاشقانه به کار خود دل داده و رسالت خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

سلیمی جهرمی بابیان اینکه تحول در نیروی انسانی و در رأس آن در آموزش‌وپرورش کشور مستلزم برنامه‌ریزی گسترده است گفت: ایجاد دانشگاه فرهنگیان و جذب دانشجویان معلم بر اساس بازنگری برنامه‌ریزی دانشگاه از اقدامات مهم درزمینهٔ جذب و تأمین نیروهایی که از طریق استخدام وارد آموزش‌وپرورش می‌شوند بوده که این افراد موظف هستند تا یک سال در دانشگاه فرهنگیان مهارت‌های معلمی را آموزش ببینند.

قائم‌مقام وزیر آموزش‌ و پرورش بابیان اینکه برای ارتقای توانمندی‌ها و آموزش معلمان برنامه‌ریزی‌های لازم ارائه‌شده و در حال انجام است گفت: آموزش‌وپرورش مسئولیت برنامه‌ریزی و استفاده از ظرفیت‌های علمی فرهنگیان و دانش آموزان را بر عهده دارد.

وی اذعان داشت: در مورد وضعیت معیشتی معلمان آموزش‌وپرورش تلاش خود را طی کند تا معلمان در شرایط مطلوب به کار و فعالیت خود ادامه دهند.

سلیمی جهرمی اذعان داشت: سنجش صلاحیت‌ها و رتبه‌بندی‌ها به‌عنوان اصلی در حوزه نیروی انسانی موردبحث قرار دارد که فازهایی از آن انجام‌شده و فازهای بعدی نیز در سال جاری و 96 در حال برنامه‌ریزی و اجرایی شدن است که بتوان به دغدغه معلمان پاسخ داد که این قسمت به وضعیت اقتصادی کشور مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش صلاحیت‌های معلمان در بُعد اجرایی تحت عنوان نظام سنجش صلاحیت، بهسازی و توانمندسازی معلمان در حال اجرایی شدن است.

سلیمی جهرمی بابیان اینکه مسئله تکریم و بزرگداشت مقام معلم از نکات مهم و موردتوجه است، گفت: مسئله تکریم معلم فقط برای معلم نیست اگرچه معلم به جهت بُعد آموزش و تعلیم و تربیت مورد توجه، ارزش و تکریم است اما این احترام فقط به خاطر معلم نیست بلکه بهره این احترام و تکریم به خود جامعه بازمی‌گردد.

قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش اذعان داشت: با سند تحول بنیادین برگرفته از اسناد بالادستی و رهنمودهای مقام معظم رهبری است که به مسئله تکریم به‌عنوان هدف و روش و وسیله تربیت پرداخته می‌شود و در نگرش مسئولین ما نیز این‌گونه است که جامعه کمال‌یافته و شاخص میزان رشد یافتگی بر میزان تکریم و احترامی است که برای معلم قائل می‌شوند.

وی افزود: به هر میزان که ارتقاء و احترام معلم بالا برود اثربخشی کار معلم نیز در جامعه بالاتر خواهد رفت.

سلیمی جهرمی بابیان اینکه برنامه توسعه ششم بر اساس سند ابلاغی رهبری ملاک عمل قرارگرفته است گفت: سیاست‌ها و ابلاغیه رهبری بستری برای حرکت و تحول مسیر آموزش‌ و پرورش برای مطلوب‌تر و بهتر شدن در آنچه در سند آمده است.

قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش گفت: مشارکت نظام تعلیم و تربیت در صحنه‌های اجتماعی، سیاسی و همچنین نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و همه مردم در عملیات راهبردی آموزش‌وپرورش بسیار اثرگذار بوده و مطرح است.

وی بابیان اینکه چند سیاست مهم در سند تحول بنیادین برای کارکرد موردتوجه قرارگرفته است افزود: کاهش تمرکز و تفویض اختیار در امر آموزش‌وپرورش، تمرکز و برنامه‌ریزی محلی‌ـ منطقه‌ای در راستای پیشبرد مدارس به‌عنوان کانون تربیتی محلی و همچنین مشارکت اثربخش مردمی و اولیاء دانش آموزان از سیاست‌های و کارکردهای مهم در نظام آموزشی است.

قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه برنامه‌های تکریم و بزرگداشت مقام معلم نباید محدود به هفته معلم باشد بلکه باید در طول سال تداوم یابد گفت: باید پیشکسوتان آموزش‌وپرورش موردتوجه و تکریم قرار گیرند چراکه آن‌ها مشوق و الگوهای مناسب وبرتری برای معلمان جوان هستند.

وی اذعان داشت: اعتبارات مربوط به تکریم از مقام معلم در هفته بزرگداشت معلمان نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش‌یافته است که بخشی از آن ابلاغ‌شده و بخشی در فاز بعدی اعلام خواهد شد که این‌گونه اقدامات باعث منشأ اثربخش و اعتلا و تکریم مقام معلم است.

سلیمی جهرمی به نام‌گذاری روزهای هفته تکریم و بزرگداشت مقام معلم اشاره کرد و گفت: روز یکشنبه 12 اردیبهشت به‌عنوان روز معلم و اندیشه مطهر نام‌گذاری شده و سعی بر این است تا در این روزبه ترویج اندیشه‌های شهید مطهری پرداخته شود و همچنین با هماهنگی خانواده شهید مطهری مؤسسه نشر اندیشه‌های مطهری کتاب‌هایی را به‌عنوان مسابقات کتاب‌خوانی در اختیار فرهنگیان قرار خواهد داد و نیز وزیر آموزش‌وپرورش در این روز با خانواده شهید مطهری دیدار خواهد کرد.

وی ادامه داد: روز دوشنبه 13 اردیبهشت به‌عنوان روز معلم و میثاق با ولایت نام‌گذاری شده است که در این روز تعدادی از معلمان کشور به‌عنوان نمایندگان همه معلمان استان‌ها حضور یافته و به دیدار مقام معظم رهبری می‌روند.

وی ادامه داد: بخشی از ملاقات‌کنندگان با مقام معظم رهبری دانشجویان معلم دانشگاه فرهنگیان هستند و در این روز سوگندنامه‌ای توسط نماینده معلمان در حضور مقام معظم رهبری قرائت خواهد شد که این میثاق به‌عنوان پیمان معلمان است که در تعلیم و تربیت جامعه پایبند خواهند بود.

سلیمی جهرمی به تعداد ملاقات‌کنندگان با مقام معظم رهبری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: مجموعه معلمانی که با رهبری دیدار می‌کنند 3 هزار نفر هستند که یک هزار و 700 نفر آن‌ها از دانشگاه فرهنگیان بوده و دانشگاه شهید رجایی نیز حدود 120 نفر از ملاقات‌کنندگان با رهبری را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: حدود 14 هزار نفر از دانشجویان فرهنگی فارغ‌التحصیل شده که در سال تحصیلی جدید وارد حوزه آموزش‌وپرورش می‌شوند و همچنین تعداد 5 هزارنفری که از طریق آزمون جذب‌شده‌اند اواخر مرداد درس آن‌ها تمام خواهد شد و در مهرماه سال 95 وارد کلاس درسی برای ارائه خدمات آموزشی می‌شوند.

وی به نام‌گذاری روزهای دیگر هفته بزرگداشت مقام معلم اشاره کرد و افزود: سه‌شنبه 14 اردیبهشت به نام روز معلم، جامعه و فرهنگ و تکریم نام‌گذاری که در این روز از اصحاب رسانه‌ها انتظار داریم تا با ارائه برنامه‌های مطلوب و مؤثر در جهت ارتقای فرهنگ جامعه درزمینهٔ تکریم مقام معلم گام بردارند

قام مقام وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در روز سه‌شنبه 14 اردیبهشت تعدادی از معلمان به‌عنوان نماینده همه معلمان سراسر کشور به ملاقات رئیس مجلس شورای اسلامی می‌روند و با ایشان دیدار و گفتگو می‌کنند.

وی اذعان داشت: روز چهارشنبه 15 اردیبهشت به‌عنوان روز معلم و پیشکسوتان تعلیم و تربیت نام‌گذاری شده است که در این روز حدود 200 نفر از فرهنگیان به‌عنوان نماینده این گروه به دیدار رئیس‌جمهور می‌روند.

سلیمی جهرمی گفت: روز پنجشنبه 16 اردیبهشت به‌عنوان روز معلم و جلوه ایثار، روز جمعه 17 اردیبهشت به‌عنوان روز معلم، زمینه‌ساز وحدت ملی و همچنین روز شنبه 18 اردیبهشت به‌عنوان روز معلم فرهنگ‌ساز اقتصاد مقاومتی نام‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: در زمینهٔ اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل آموزش‌وپرورش در بعد متمایزی باید حرکت‌های بسیاری داشته باشد و با استفاده از منابع بهینه و امکاناتی که در اختیار دارد در ارتقاء بهره‌وری در حوزه اقتصاد مقاومتی گام بردارد.

سلیمی جهرمی ادامه داد: آموزش‌وپرورش به دلیل اهمیت حوزه کاری که در اختیار دارد می‌تواند در عرصه اقتصاد مقاومتی برای دانش آموزان، اولیاء و معلمان و همه جامعه فرهنگ‌سازی مؤثر و مطلوبی را داشته باشد.

قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه در روز یکشنبه به مناسبت بزرگداشت هفته مقام معلم با حضور مسئولین و مدیران آموزش‌وپرورش بار دیگر با حضور در مرقد امام راحل با آرمان‌ها و اهداف معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق خواهند کرد گفت: مرایم سپاس و تقدیر از معلمان در روز 12 اردیبهشت دریکی از مدارس تهران برگزار خواهد شد.

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال برای تکریم معلمان نمونه از هر استان یک معلم که دارای شایستگی‌های بارز معلمی، محبوبیت و مقبولیت در بین جامعه فرهنگیان و همچنین اولیاء و دانش آموزان انتخاب خواهد شد افزود: 32 نفر از معلمان نماینده استانی، 3 نفر نماینده معلمان استثنایی کشور، 3 نفر نمایندگان معلمان حوزه غیر دولتی و یک نفر نماینده دانشگاه فرهنگیان و یک نفر هم به عنوان نماینده دانشگاه شهید رجایی و 40 نفر هم به عنوان نماینده در هفته بزرگداشت مقام معلم حضور خواهند یافت.

سلیمی جهرمی ادامه داد: امسال برای انتخاب معلمان نمونه تعداد 80 نفر حضور دارند و کارگوهی تشکیل شده تا بتوانند بر اساس نظریات کارشناسانه معلمان برتر و نمونه را انتخاب کرده و آنها تشویق کرد.

قائم مقام وزیر آموش و پرورش گفت: در سال گذشته برای انتخاب و تقدیر از معلم نمونه 7 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته بود که این رقم در سال جاری به 9 میلیارد تومان رسیده است.

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان در گذشته از بهمن‌ماه آغاز می‌شد اما از سال گذشته از مهرماه کلاس‌های خود را آغاز کرده است گفت: پیش بینی می‌شود که حدود 13 هزار و 700 نفر از دانشجویان این دانشگاه برای جذب وارد آموزش و پرورش شوند و حدود 5 هزار نفری که از طریق استخدام درج شده‌اند نیز کار خود را آغاز کنند و در مجموع برآورد می‌شود که برای سال تحصیلی جدید در حدود 19 هزار نفر جذب آموزش و پرورش و وارد این سیستم شوند.

ارسال نظر: