معاون وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری:

۳ مهر؛ آغاز سال تحصیلی ۹۶-۹۵/ ورود ۳۰۰۰ هنرآموز و استادکار به هنرستان‌ها در سال تحصیلی جاری

کدخبر: 2044879

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از ابلاغ دستورالعمل پروژه مهر به استان‌ها خبر داد و گفت: ۳۱ شهریور روز بازگشایی مدارس برای پیش‌دبستانی‌ها، دانش‌آموزان اول ابتدایی و همچنین پایه هفتم در غالب غنچه‌ها، شکوفه‌ها و جوانه‌ها خواهد بود و شنبه، ۳ مهر روز بازگشایی سراسری مدارس است.

به گزارش « نسیم آنلاین »، علی زرافشان در نشستی خبری به بیان برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در معاونت آموزش متوسطه پرداخت و اظهار کرد:‌ یکی از دغدغه‌های ما کار آفرینی است؛ مقام معظم رهبری در سیاستهای اقتصاد مقاومتی به موضوع کار آفرینی تاکید داشتند و مطرح کرده‌اند که نیازمند نخبگان مهارتی هستیم.

وی ادامه داد: برای اینکه فارغ التحصیلان بتوانند خود اشتغالی داشته باشند، اقداماتی را انجام داده‌ایم و برنامه جامع کار آفرینی را تدوین کرده‌ایم، بر این اساس پژوهش‌سرایی در منطقه 3 تهران به عنوان قطب کار آفرینی انتخاب شد که به تمام مدارس و پژوهش‌سراهای کشور متصل است.

معاومت آموزش متوسطه وزارت و پرورش با بیان این که سال گذشته مرحله شناسایی و بررسی و توانمندی کار آفرینان در پایه هفتم و هشتم در قالب طرح کاشف انجام شد و شناسنامه‌ای برای دانش‌آموزان این دو پایه تهیه شد.

زرافشان ادامه داد: امسال تربیت کارآفرین را آغاز کردیم و 2800 داوطلب برای پست مربی کارآفرینی انتخاب شد و در نهایت از این جمعیت 250 نفر برگزیده و در 5 قطب، آموزش‌های آنها ساماندهی شد؛ این گروه پس از آموزش‌های لازم آماده می‌شوند تا دانش‌آموزان کار آفرین برتر را تربیت کنند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش این مربیان به دو شیوه حضوری و غیر حضوری انجام می‌شود عنوان کرد: آموزش‌های غیرحضوری از طریق سایت دانشگاه کارآفرین دانشگاه تهران دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: ایجاد بازاچه‌های کسب و کار دانش آموزان نیز برای حمایت از فارغ‌التحصیلان فنی حرفه‌ای و کاردانش و همچمنین دانش آموزان کار آفرین برپا خواهد شد و تلاش می‌کنیم دانش آموزان برای ورود به عر صه کسب و کار آماده شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه برای سال تحصیل آینده 115 پژوهش‌سرای جدید به مجموعه پژوهش‌سرا های قبلی اضافه خواهد شد ادامه داد: با توجه به وجود 500 دانش‌سرا در کشور، تعداد دانش‌سراها مجموعا به 615 عدد خواهد رسید، بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده موظف هستیم تنها 100 پژوهش سرای دیگر تاسیس کنیم.

زرافشان با بیان اینکه درحال حاضر بیش از 64 پژوهش‌سرای کشور مجهز به آزمایشگاه نانو هسستند و سازمان انرژی اتمی نیز اعلام آماده‌گی کرده است گفت: امسال نخستین المپیاد سلول‌های بنیادی برگزار شد و امیدواریم مانند نانو که 7 المپیاد آن با حضور 30000 دانش آموز برگزار شد، سلول‌های بنیادی نیز با استقبال رو برو شود.

وی در ادامه این نشست خبری به طرح تعالی مدیریت مدارس اشاره کرد و گفت:‌ تاکنون 7582 مدرسه تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند و در سال آیند ه نیز با افزایش 6526 مدرسه، مجموعه مدارسی که تحت پوشش این مدارس می‌رود به 14 هزار و 108 باب می‌رسد.

وی ادامه داد:‌ با استقرار دوره دوم متوسطه، طول مدت تحصیل در آموزشگاه‌های فنی وحرفه‌ایی‌ و کار دانش از 2 به 3 سال افزایش می‌یابد.

معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد:‌ دانش‌آموزان کار دانش بعد از فارغ التحصیلی به بازار کار وارد می‌شوند و هنر جویان فنی حرفه‌ایی نیز بعد از فارغ التحصیلی و دریافت مدرک کاردانی به عنوان تکنسین وارد بازار کار خواهند شد.

ورود 3000 هنر آموز و استاد کار به هنرستان‌ها در سال جاری

معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه با بیان اینکه امسال دستور العمل آموزش و همراه با تولید را به همه هنرستانهای کشور ا رسال کردیم گفت: از این پس همه هنرستانها ی می‌تواند مراحل تولید و فروش محصولات خود را طی کنند؛ هدف ما افزایش مهارت دانش آموزان و عرضه تولیدات آنها ست.

وی از ورود 3000 هنرآموز و استادکار به هنرستانها در سال تحصیلی جاری خبر داد و گفت: در دولت یازدهم کلیه هدایای ا هدایی آموزش و پرورش از تولیدات هنرجویان در هنرستان هاست و سعی می‌کنیم به کسب در آمد آنها کمک کنیم.

وی در ادامه به استقرار پایه دهم اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته یک پایه و یک رشته مستقر می‌شد به عنوان مثال پایه نهم مستقر شد اما امسال در پایه دهم سه شاخه تحصیلی داریم و در هر شاخه چندین رشته وجود دارد و به همین خاطر پیچیدگی‌هایی وجود دارد.

زر افشان ادامه داد: در سال جاری جدول مواد درسی هر سه شاخه را تصویب کردیم و مواد درسی جدید بر اساس سند تحول بنیادین اضافه شده است و پیوند یادگیریها مدرسه با محیط واقعی دانش آموزان در آنها دیده شده است.

وی از تصویب آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه و همچنین آیین‌نامه هدایت تحصیلی خبرداد وگفت: تولید بسته های آموزشی و ثبت نام الکترونیکی کتب درسی در حال انجام است. آموزشهای معلمان و دور ه‌های تربیت مدرس نیز پس از ماه مبارک رمضان شروع می‌شود.

وی همچنین به ساماندهی معلمان پایه دهم اشاره کرد و گفت: برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان نیز سامانه‌ای طراحی و فعال شده است که فرم‌های هدایت تحصیلی از این طریق و بر مبنای امتیازات در یافتی صادر خواهد شد. آموزش و توجیه کارشناسان و مشاوران مدارس نیز از سال گذشته شروع شده و همه استان ها برای هدایت تحصیلی برنامه ویژه دارند.

معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه به برگزاری جشنواره‌های دانش آموزی اشاره کرد و گفت: دوره اول جشنواره ملی نوجوان خوارزمی در سال گذشته برگزار شد و امسا ل برای دومین بار بر پا خواهد شد و فرصتی برای مشارکت علمی دانش آموزان، شناسایی استعدادهای برتر و حمایت از آنها ست این جشنواره ملی 27 تا 29 مرداد در خراسان رضوی برگزار می‌شود.

زراافشان به برگزاری مسابقات آزمایشگاهی در مقطع دبیرستان اشاره کرد و گفت: درس «آزمایشگاه» امسال به دروس پایه دهم در برنامه درسی جدید اضافه شده و امیدواریم به افزایش مهارت‌های علمی دانش آموزان بیانجامد. مسابقات آزمایشگاهی نیز 5 تا 7 مردادماه در استان قزوین برگزار می شود.

وی ادامه داد :‌4 جشنواره و مسابقه در شاخه وفنی و حرفه‌ای برگزار خواهد شد. جشنواره هنرهای تجسمی را در روزهای 29 و 30 تیر ماه در سمنان و مسابقات علمی را 22 و 23 تیرماه در مشهد مقدس خواهیم داشت.

منبع: ایسنا

ارسال نظر: