مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین مطرح کرد؛

تشکیل شورای راهبردی بانوان اربعین برای اولین بار/ پرهیز بانوان از سفر انفرادی به کربلا

کدخبر: 2069034

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین از راه‌اندازی اولین برنامه راویان واقعه کربلا از میان بانوان خبر داد و گفت: راویان واقعه کربلا هر سال از میان آقایان اعزام می شدند و امسال هم ۶۰ گروه از میان مردان و تعدادی گروه از میان بانوان برای این موضوع اعزام خواهند شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی « نسیم آنلاین »، حجت‌الاسلام حمید احمدی در نشست خبری شورای راهبردی فعالیت های بانوان ستاد اربعین با اشاره به آغاز فعالیت‌های بخش بانوان به طور مستقل در ستاد اربعین افزود: در سال های گذشته از این موضوع غفلت شده بود و کمتر از زنان در حوزه های فرهنگی و اربعین استفاده می شد، اما امسال قرار است بخش بانوان با توجه به اینکه درصد زیادی از زائران اربعین را بانوان تشکیل می دهند، فعالیت کند.

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین تاکید کرد: امسال شاهد اقدامات مفیدی هستیم از جمله برگزاری مراسم ویژه برای بانوان، برنامه های قرآنی و مبلغان، برنامه‌های رسانه ای و آثار فرهنگی از سوی شورای بانوان به اجرا در خواهد آمد.

وی با اشاره به حضور ۵۰۰ هزار نفر از بانوان زائر در اربعین سال گذشته گفت: با توجه به مخاطرات و چالش های پیش رو بانوان در پیاده روی اربعین حضور زنان در این مراسم را تبلیغ نمی کنیم و معتقد نیستیم که زنان به صورت گسترده در پیاده روی اربعین شرکت کنند زیرا علاوه بر مسائل فرهنگی، چالش هایی هم وجود دارد.

حجت‌الاسلام احمدی توصیه کرد: بانوان در این مراسم مسائل امنیتی را رعایت کنند و از مسیرهای اصلی فاصله نگیرند و حتی الامکان از ویزای فردی استفاده نکنند. همچنین ضروری است بانوان پیش از اتمام مراسم اربعین، خاک عراق را ترک کنند.

وی همچنین به بانوان توصیه کرد که از سفر مجردی به مراسم اربعین پرهیز کنند.

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین از راه‌اندازی اولین برنامه راویان واقعه کربلا از میان بانوان خبر داد و گفت: راویان واقعه کربلا هر سال از میان آقایان اعزام می‌شدند و امسال هم 60 گروه از میان مردان و تعدادی گروه از میان بانوان برای این موضوع اعزام خواهند شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی چندین موکب ویژه بانوان در طول مسیر و همچنین در کربلا و نجف خاطرنشان کرد: امسال علاوه بر وجود این موکب‌ها تعدادی موکب فرهنگی برای بانوان پیش‌بینی شده است که یکی از آنها در نجف و در شارع‌الرسول و دیگری در کربلا در مجاورت هتل جواهر پیش‌بینی شده است.

حجت‌الاسلام احمدی اضافه کرد: در اربعین امسال، توسعه گیت‌های مرزی را خواهیم داشت، اما طرف عراقی محدودیت‌هایی دارد و باید با هماهنگی دو طرف انجام شود. همچنین گیت‌های ویژه بانوان برای جلوگیری از اختلاف مرد و زن در مرز پیش‌بینی شده است.

در بخش دیگری از این نشست، لاله افتخاری مسئول شورای راهبری بانوان در ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه اقدامات ما در راستای همگرایی بین بانوان جامعه است، ابراز داشت: در سال‌ گذشته حدود 500 هزار نفر از بانوان کشورمان به پیاده‌روی اربعین رفتند و تلاش ما بر این است که از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی گفت: تأکید ما بر مردمی‌ ماندن فعالیت‌های اربعین است، راز ماندگاری تمام عزاداری‌ها طی 14 قرن گذشته به دلیل مردمی‌ بودن آن است به همین خاطر شورایی متشکل از نمایندگانی از صدا و سیما، مشاور امور بانوان وزارت کشور، بسیج طلاب کشور، مرکز رسیدگی به امور مساجد و سایر دستگاه‌هایی است که به نحوی در گسترش معارف حسینی دخیل هستند.

آغاز به کار رادیو اربعین از اول آبان ماه

مسئول شورای راهبری بانوان در ستاد مرکزی اربعین اظهار داشت: امسال کارگروه رسانه‌ها و فضای مجازی ستاد مرکزی اربعین با ورود در بسترهای رسانه‌ایی از جمله رسانه ملی، اپراتورها و پایگاه‌های مجازی، هفته نامه اربعین، پورتال الاربعین، تولیدات چندرسانه‌ایی و شبکه‌های اجتماعی به فعالیت می‌پردازد.

وی افزود: با توجه به اهمیت این امر، بخش رسانه و فضای مجازی در شورای راهبری فعالیت‌های بانوان نیز فعال شده است و مهم‌ترین اقدام این شورا تولید محتوا در حوزه‌های خاص بانوان در بسترهای مختلف رسانه‌ایی برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان خاص خود و آگاهی بخشی به آنها است.

افتخاری با اشاره به آغاز به کار رادیو اربعین، عنوان کرد: شورای راهبری بانوان در عناوین مختلف به تولید محتوا برای رادیو اربعین می‌پردازد که با توجه به شروع پخش رادیو اربعین از اول آبان ماه، تولیدات با حضور کارشناسان مجرب خانم در عناوین مختلف تولید شده و برخی در حال تولید است.

وی ادامه داد: معارف زینب (س) با اهداف شناخت سیره فردی، تربیتی، اجتماعی و مبارزاتی ایشان، شرح خطبه‌های حضرت زینب (س)، ویژگی‌های یک بانوی عاشورایی امروزین با الگوگیری از حضرت زینب در سبک زندگی اسلامی، بایدها و نبایدهای حضور بانوان در پیاده‌روی اربعین، حوزه‌های بهداشت و سلامت، احکام ویژه بانوان و مبتلابه در پیاده روی اربعین و دیگر نکات مورد نیاز و کاربردی برای بانوان، توسط یکصد تن از خواهران در طول مسیر پیاده‌روی عنوان خواهد شد.

افتخاری از برپایی گردهمایی یاوران رسانه‌ایی اربعین 95 توسط کارگروه رسانه‌ها و فضای مجازی کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین در 6 آبان ماه در شهر مقدس قم با حضور صاحب‌نظران و اندیشمندان اسلامی و یکی از مراجع تقلید خبر داد و گفت: با توجه به اینکه در این همایش کارگاه‌های تخصصی در حوزه‌های خبرنگاری، مستندسازی، شبکه‌های اجتماعی و عکاسی تشکیل می‌شود، بخش فضای مجازی شورای راهبری بانوان نیز با ساماندهی خواهران آموزش دیده در این گردهمایی، پوشش رسانه‌ایی اربعین 95 در حوزه‌های خبرنگاری، مستندسازی، عکاسی و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی را خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس همکاری کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین با اپراتورها و سایر مؤسسات فعال در زمینه رسانه و فضای مجازی، بخش فضای مجازی شورای راهبری بانوان اقدام به تهیه و ارائه محتواهایی کرده است که از آن جمله می‌توان به اختصاص محتوای خاص بانوان در نرم افزار جامع اربعین، پایگاه‌های مجازی از جمله تبیان با ایجاد صفحه شبکه اجتماعی زائران که حضور بانوان در آن قابل توجه است، اشاره کرد.

مسئول شورای راهبری بانوان در ستاد مرکزی اربعین گفت: هفته‌نامه اربعین کمیته فرهنگی آموزشی در 15 شماره به چاپ رسیده است که شورای راهبری بانوان در بخش‌های مختلف اطلاع رسانی و خبری و محتوایی در شماره‌های این هفته نامه مشارکت داشته است.

وی ابراز داشت: همچنین شورای راهبری بانوان بروشوری با رویکرد اطلاع‌رسانی و ارائه محتوا در حوزه‌های خاص بانوان برای مبلغان و زائران برای در اختیار گذاشتن در موسم پیاده روی اربعین طراحی کرده است و در انتشار و اطلاع رسانی محتواهای خاص خود، تولیدات چندرسانه‌ایی از جمله تیزر، کلیپ و موشن گرافیک را نیز در دست تولید دارد.

ارسال نظر: