آشنایی با رشتههای شاخه کاردانش/۶۷
معرفی رشته «تعمیر سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک تراکتور»
در راستای سیاست توسعه و رواج کشاورزی مکانیزه و خوداتکایی در بخش کشاورزی، آموزش رشته مهارت تعمیر سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک در هنرستانهای کاردانش و کشاورزی برای هنرجویان علاقهمند تعریف و پایهگذاری شده است.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، رشته «تعمیر سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک تراکتور» در زمینه کشاورزی از گروه کشاورزی و غذا قرار دارد.
*معرفی رشته
یکی از نیازهای کشاورزی مدرن و مکانیزه، نیروی محرکه است که توسط تراکتور، این امر محقق می شود. در راستای سیاست توسعه و رواج کشاورزی مکانیزه و خوداتکایی در بخش کشاورزی، آموزش رشته مهارت تعمیر سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک در هنرستان های کاردانش و کشاورزی برای هنرجویان علاقه مند تعریف و پایه گذاری شده است.
*سطح آموزشی مهارت ها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دوره عمومی، 6 استاندارد مهارت شخصی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به توانایی های ذیل دست می یابند.
1ـ استاندارد فلزکاری عمومی کشاورزی: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی شناخت ابزار کارگاهی و همچنین مهارت هایی چون جوشکاری، برش کار، پرچ کاری طراحی و ترکیب مهارت های فوق دست می یابد.
2ـ استاندارد رانندگی تراکتور و تیلر: در این استاندارد، هنرجو با اصول و قوانین راهنمایی و رانندگی و همچنین شناخت ظاهری قطعات تراکتور و تیلر آشنا می شود و قادر خواهد بود به محیط های آموزشی و زراعی اقدام به رانندگی کند.
3ـ استاندارد اتصال و نصب ماشین های یدک کش: در این استاندارد، هنرجویان با انواع ماشین های یدک کش و انواع اتصالات آشنا می شوند و آنها را با موفقیت انجام می دهند.
4ـ استاندارد سرویس و تعمیر و نگهداری تراکتور: در این استاندارد، هنرجویان با این سرویس های تراکتور و همچنین ساختمان آن آشنا می شوند و خود سرویس های چندگانه تراکتور را انجام می دهند.
5ـ استاندارد تعمیر موتور تراکتور: در این استاندارد، هنرجویان با باز و بسته کردن موتور و تعمیر قسمت های مختلف آن آشنا می شوند.
6ـ استاندارد تعمیر سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک: در این استاندارد، هنرجویان با سیستم های انتقال نیرو در ماشین های کشاورزی و همچنین سیستم های مرتبط با هیدرولیک، به طور کامل آشنا می شوند و اقدام به تعمیرات این سیستم می کنند.
*آینده تحصیلی و شغلی
هنرجویان می توانند در رشته های مرتبط با ماشین های کشاورزی ادامه تحصیل دهند.
آینده شغلی و بازار کار: فارغ التحصیلان می توانند به عنوان کاربر ماشین های کشاورزی، مکانیک تراکتور، مکانیک تیلر، مسئول مکانیزاسیون در شرکت های زراعی به عنوان مربی در مراکز آموزشی (آموزش پرورش، فنی و حرفه ای و...) مراکز دولتی مرتبط با این رشته (جهاد کشاورزی)، اشتغال در کارگاه های تعمیراتی و مراکز خدماتی مشغول به کار شوند.
* ساعت آموزش
رشته «تعمیر سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک تراکتور» دارای 109 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت شایستگی های عمومی، 58 ساعت شایستگی های فنی و 9 ساعت شایستگی های غیرفنی است.
استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «کاربر رایانه در علوم کشاورزی متشکل از 3 واحد نظری و 5 واحد عملی»، «تعمیرکار سیستم انتقال نیرو و هیدرولیک تراکتور متشکل از 10 واحد نظری و 28 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.
منبع: فارس
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.