اولادقباد در نطق میان دستور:

دولت باید به توان مقاومت داخلی تکیه کند

کدخبر: 2288915

رئیس فراکسیون زنان گفت:سطح قابلیت هسته‌ای کشور باید بیش از سطح قبل از برجام بازگردد، دولت اگربه دنبال حفظ منافع هسته ای کشور و منافع خود در برجام است،باید به توان مقاومت داخلی تکیه کند.

به گزارش خبرنگار مهر، فریده اولاد قباد در نطق میان دستور جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس، ضمن تبریک هفته وحدت، هفته بسیج و روز نیروی دریایی با بیان اینکه امیدورایم گام‌های عملی در راستای وحدت امت اسلامی برداشته شود در عین حال، گفت: اعمال تحریمهای یک جانبه و خصمانه امریکا علیه ایران در پی اعلام خروج از برجام توسط ترامپ، عدم قطعیت و بی اعتمادیهای پیچیده‌ای را به وجود آورد که باعث طرح مسائل کلیدی و راهبردی مهمی شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اقدام آمریکا در خروج از توافق هسته ای برجام مبتنی بر ۴ محور آسیب پذیر کردن نظام جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است.

وی در تشریح محورهای آسیب پذیر کردن نظام جمهوری اسلامی ایران،گفت: "تاب آوری اقتصاد ایران"، " تضعیف سرمایه اجتماعی و شکاف سیستم سیاسی با محیط اجتماعی"، "شناخت ایالت متحده امریکا از زیرساخت های هستهای جمهوری اسلامی ایران پس از برجام" و "ضعف اروپا و سایر قدرتها در خنثی سازی آثار تحریم های ماه ژانویه" محورهای آسیب پذیر کردن نظام جمهوری اسلامی ایران است.

اولادقباد ادامه داد: امید اصلی سناریوهای اعلام فشار بر ایران، شکست خط مقاومت اقتصادی اجتماعی کشور پیش از بازیابی ظرفیت زیرساخت هسته ای کشور و استفاده از فشارهای اجتماعی در پرتو فشارهای تحریمی است.

رئیس فراکسیون زنان افزود:فصل مشترک همه سناریوها بر محور بالا بردن تاب آوری اقتصادی و اجتماعی ایران در برابر فشارهای تحریمی است. دولت جمهوری اسلامی که به دنبال حفظ منافع هستهای کشور و منافع خود در برجام است، الزاما باید به توان مقاومت داخلی تکیه کند؛ این به معنی بی توجهی به دیپلماسی نیست بلکه صرفا اولویت گذاری برای مقاومت اقتصادی کشور در چارچوب بودجه بندی بحرانی با افزایش مبارزه با فساد برای استفاده حداکثری از منابع ارزی محدود کشور برای نیازهای استراتژیک کشور است.

این نماینده مجلس معتقد است؛ تضمین اجرایی شدن بودجه بندی در شرایط بحرانی با بالا بردن شفافیت به منظور افزایش اعتماد ملی، جذب مشارکت بخش خصوصی غیررانتی، شفاف و رقابتی و مبارزه با فساد رانت خوار و منتفع از شرایط بحرانی کشور و نهایتا تامین نیازهای اقتصادی راهبری کشور است.

اولادقباد گفت: سطح قابلیت هسته ای کشور باید بیش از سطح قبل از برجام باشد تا بتواند جلوی خواسته های زیاده خواهانه جدید ترامپ را گرفته و وی را به بازگشت ایالت متحده به تعهدات خود وادار کند نه اینکه ایران تعهدات برجامی خود را انجام داده و به برخی تعهدات حداقلی اروپا بسنده کرده و همچنان فشار تحریمی ایالت متحده بر همکاری کشورهای جهان به ویژه آسیاییها را با خود تحمل کند

عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به گام سوم، توضیح داد: افزایش همبستگی و انسجام ملی؛ در این پیچ تاریخی حساس باعث تاب آوری اجتماعی کشور در برابر تحریم ها خواهد شد و قطعا همبستگی و انسجام ملی یک شعار نیست بلکه یک ضرورت ملی است تا بتوانیم با اتکا به خرد جمعی و استفاده از ظرفیت ها و شخصیت هایی که منشاء خیر و اثر فراوان هستند، جهت برون رفت از چالش ها و تنگناهای موجود بهره مند شد که راه این امر گفتگوی ملی است.

عضو فراکسیون امید مجلس در بخش دیگری از نطق خود به چالشهای اساسی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش رسالت ساختن جامعهای را بر عهده دارد که در آن استعدادها شکوفا و مدیران متعهد و متخصص پرورش می بایند.

وی افزود: معلمان به عنوان موتور محرکه دستگاه عظیم تعلیم و تربیت امروز از لحاظ رفاه و معیشت سخت در تنگنا هستند بنابراین دولت باید توجه ویژه به این قشر تاثیرگذار و مهم داشته باشد. متاسفانه دولت‌ها هزینه های آموزش و پرورش را بار سنگینی بر دوش خود می دانند در حالی که بازده این سرمایه گذاری در بلند مدت پایه های اساسی توسعه را بنا می نهد.

اولادقباد ادامه داد: مهمترین دغدغهها در رابطه با سهم آموزش و پرورش در بودجه عمومی کشور است. سهم آموزش و پرورش کمتر از ۱۰ درصد بودجه عمومی کشور است که بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۷ حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان بود که با حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان کمبود بودجه مواجه هستیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به کمبود منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش اشاره و تصریح کرد: در حالی که منابع انسانی توانا و آموزش دیده، اصل و اساس موفقیت در هر سازمانی است؛ امیدواریم وزارت آموزش و پرورش، کمیته لازم برای اجرای قانون ساماندهی نیروهای حق التدریس را به فوریت تشکیل دهد.

وی خواستار اجرای ماده ۸۵ قانون برنامه ششم توسعه شد و گفت: همکاران فرهنگی ماهانه سهم ۵ درصدی پرداخت می کنند ولی دولت سهم ۵ درصد خود را در ۲ سال اخیر پرداخت نکرده که لازم است در بودجه ۹۸ به آن اهتمام ویژه شود.

اولادقباد از بطحایی خواست بیمه تکمیلی فرهنگیان را تا رسیدن به نتیجه مطلوب پبگیری کند و افزود: حمایت از تشکل های معلمان ضرورت دارد؛ جای معلم در زندان و خط مسافرکشی نیست؛ جای معلم در کلاس درس است و امیدواریم به معلمانی عزیزی که پیگیر مطالبات بحق صنفی خود هستند، توجه شود.

ریس فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه بر اساس اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی که مبتنی بر عدالت جنسیتی است از زنان در پستهای کلان مدیریتی استفاده شود، گفت: قانون منع به کارگیری بازنشستگان یک فرصت طلایی برای استفاده از ظرفیت و پتانسیل جونان، زنان، اقلیت ها و اقوام است که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

منبع: مهر

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: