قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: غربی‌ها، مبارزه با مواد مخدر را تحریم کرده‌اند

کدخبر: 970095

جزینی افزود: کشورهای مدعی حقوق بشر ایران را در زمینه تجهیزات و امکانات مبارزه با مواد مخدر تحریم کرده‌اند/ در ۹ ماهه نخست سال بیش از ۳۳ میلیون قرص ترامادول قاچاق در کشور کشف شده است

به گزارش خبرنگار «نسیم»، علیرضا جزینی، قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری در کرمانشاه در پاسخ به سوال «نسیم» درباره میزان همکاری نهادهای بین‌المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر با جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: ما با نمایندگی سازمان ملل در زمینه مبارزه به مواد مخدر در تهران، ارتباط خوبی داریم اما این توقع که سازمان‌های بین‌المللی از کشور ایران در مبارزه با مواد مخدر حمایت‌های مالی و معنوی داشته باشند، برآورده نشده است و جالب است که در ارتباط با تجهیزات و امکاناتی که برای مبارزه با مواد مخدر نیازمند هستیم، مورد تحریم قرار گرفته‌ایم که گلایه خود را در این باره به سازمان‌های بین‌المللی و سازمان ملل اعلام کرده‌ایم.

جزینی با بیان اینکه در هشت ماهه نخست سال دو هزار معتاد در کشور فوت کرده‌اند، عنوان کرد: یک دهم فوت‌شدگان زن بوده‌اند. آمار فوتی‌ها نسبت به سال گذشته بیش از 9 درصد افزایش یافته است. ناخالصی موادمخدر و استفاده بیش از حد دو علت اصلی مرگ و میر ناشی از مواد مخدر است. همچنین پیش از این 67 درصد از معتادانی که از سرنگ مشترک استفاده می‌کردند، به ایدز مبتلا می‌شدند اما با ایجاد مراکز کاهش آسیب و توزیع اقلام بهداشتی این آمار به 45 درصد کاهش یافته است.

وی از مصرف 500 تن مواد مخدر در کشور در سال 93 خبر داد و افزود: کف سن اعتیاد به 15 سال کاهش یافته است و یک درصد از دانش آموزان مقطع متوسط به بالا هم معتاد هستند. از یک میلیون و 325 هزار معتاد کشور 9 درصد زنان هستند که تعداد آنان نسبت به سال گذشته 5 درصد افزایش یافته است. 26 درصد معتادان هم شیشه مصرف می‌کنند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از کشف بیش از 33 میلیون قرص ترامادول قاچاق در 9 ماهه نخست سال خبر داد و با بیان اینکه 14 میلیون از این قرص‌ها در تهران و چهار میلیون در شیراز کشف شده است، گفت: وزارت بهداشت باید درباره شیوه تولید و توزیع تراماول تجدیدنظر کند و فروش آن را ضابطه‌مند و قابل نظارت گرداند.

وی همچنین با اشاره با وجود 2089 سازمان مردم نهاد(سمن) در سراسر کشور گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته 72 درصد رشد یافته‌اند که باید از توان و ظرفیت این سمن‌ها برای مقابله با بلای خانمان‌سوز مصرف مواد مخدر بهره برد. جزینی با بیان اینکه 75 درصد از کشفیات موادمخدر در حاشیه مرز بوده است، افزود: در همین راستا 122 کیلومتر جاده مرزی و 44 برجک پاسگاه انتظامی در شرق کشور ایجاد کرده‌ایم.

جزینی از تصویب سندی در ستاد مبارزه با مواد مخدر به حکم هیات وزیران خبر داد که طبق آن در مدت پنج سال 40 میلیون نفر از جمعیت کشور در حوزه پیشگیری، آموزش و آگاه‌سازی مواد مخدر تحت پوشش قرار گیرند که 80 درصد هزینه این طرح را باید سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و 20 درصد را هم ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت کند. اما با وجود عمل ستاد به وظیفه خود، نهادهای دولتی در این زمینه اقدام درخوری انجام نداده‌اند.

ارسال نظر: