مذاکرات هستهای ایران و سه کشور اروپایی آغاز شد
مذاکرات چهار جانبه ایران و سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه در هتل "کنراد" استانبول آغاز شد/ عراقچی : از نظر ما همه موضوعات در مذاکرات ویژه هستند/ غنیسازی و تحریمها دو موضوع اصلی این مذاکرات است
واحد مرکزی خبر نوشت:
مذاکرات چهار جانبه هسته ای ایران و سه کشور آلمان ، انگلیس و فرانسه در هتل "کنراد" استانبول آغاز شده است. این مذاکرات، در سطح کارشناسان با حضور معاونان وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار می شود.
سرپرست تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران پیش از آغاز این مذاکرات گفت: از نظر ما همه موضوعات در مذاکرات ویژه هستند و در مورد همه موارد صحبت خواهیم کرد البته دو موضوع اصلی غنی سازی و تحریمها، موضوعات اصلی ما هستند که در این دور از مذاکرات در مورد آن گفتگو می کنیم.
عراقچی با اشاره به اینکه در هر جلسه ای ، همه موضوعات مرور خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز هم مذاکرات چهارجانبه با سه کشور اروپایی و هم مذاکرات دو و چندجانبه خواهیم داشت.
وی افزود: غرض این است که در مذاکرات فشرده تری بتوانیم به زمان سرعت بدهیم و برای اختلافات موجود راه حلی پیدا کنیم.
معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه در ادامه گفت: هم کارشناسان حقوقی و هم کارشناسان هسته ای در کنار ما هستند و به طور جداگانه جلسات شان را برگزار می کنند و در صورت لزوم در جلسات ما هم حضور خواهند داشت چرا که مذاکرات کاری فنی، حقوقی، سیاسی و سخت و فشرده است که همه ابعادش باید با هم جلو بروند.
در این مذاکرات، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه حضور دارند.
تیم مذاکره کننده هسته ای ایران بامداد امروز به سرپرستی سیدعباس عراقچی وارد فرودگاه استانبول ترکیه شد.
گفته می شود ، هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور دارد.
نشست چهارجانبه معاونان وزیران امورخارجه ایران و نمایندگان سه کشور اروپایی پنجشنبه شب پایان می یابد.
تیم هسته ای ایران جمعه و شنبه گذشته نیز با هیات امریکا درهتل هیلتون زوریخ سوئیس نشست دوجانبه برگزار کرد.
دور تازه مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 در حالی از روز 28 دی (18 ژانویه) در شهر ژنو سوئیس آغازشد که براساس توافق موقتی که سال گذشته در همین شهر به دست آمد، قرار بود طرفین ظرف یکسال، یعنی تا سوم آذر 93 (24 نوامبر 2014)، به توافق نهایی دست یابند. با این حال، پابرجا بودن اختلافات موجب شد تا مهلت این مذاکرات، دو بار تمدید شود. ضربالاجل جدید مذاکرات هستهای، 9 تیر ماه 94 (30 ژوئن 2015) اعلام شده است.