رئیس‌کل دادگستری کرمانشاه: کمیته شناسایی و عملیاتی زمین‌خواری در استان تشکیل شد

کدخبر: 975543

عدالتخواه افزود: بانک‌‌های استان فقط تا پایان سال برای پس‌گرفتن معوقات سنگین فرصت دارند/ دفاتر پدیده در استان‌ها تعطیل می‌شوند/ تنها خبر اختلاس‌های بالای ۱۰۰ میلیون تومان رسانه‌ای می‌شود

به گزارش خبرنگار «نسیم»، محمدرضا عدالتخواه، رئیس‌کل دادگستری استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران در پاسخ به «نسیم» درباره اظهارات برخی مقامات انتظامی کرمانشاه پیرامون چند اختلاس در استان عنوان کرد: برخی از مسئولان مصاحبه‌هایی می‌کنند که به دستگاه قضایی مربوط نیست اما دستگاه قضایی استان به مواردی که مصداق اختلاس باشد، رسیدگی می‌کند. البته تنها خبر اختلاس‌های بالای 100 میلیون تومان رسانه‌ای می‌شود.

وی در پاسخ به دیگر سوال «نسیم»، از تشکیل کمیته شناسایی و عملیاتی زمین‌خواری در استان خبر داد و با بیان اینکه از بردن نام اعضای این کمیته معذور هستم،‌ گفت: این کمیته اکنون در حال شناسایی و کشف مصادیق زمین‌خواری در استان است و فعالیت آن شامل حال کسانی که در گذشته با زد و بند، زمین‌خواری کرده‌اند، هم می‌شود. بستر رودخانه‌ها و کوه‌ها هم جز انفال است و بررسی آنها در دستور کار این کمیته قرار دارد. هم‌چنین در این زمینه عملکرد دستگاه‌هایی چون منابع طبیعی و جهادکشاورزی نیز بررسی خواهد شد که چنانچه در این زمینه کوتاهی کرده باشند، با آنان برخورد می‌شود.

عدالتخواه درباره فعالیت دفاتر پدیده شاندیز در استان کرمانشاه هم گفت: محل وقوع جرم پدیده در این استان نیست اما همه استان‌ها از دستگاه قضایی خراسان در این پرونده نیابت دارند که دفاتر پدیده در استان‌ها را تعطیل کنند که البته پرونده آنها به استان خراسان ارجاع می‌شود. وی درباره هیات منصفه دادگاه مطبوعات استان هم گفت: با توجه به سابقه عضویت خودم در هیات منصفه شاید ریاست آن را به عهده بگیرم. امسال تاکنون موردی برای بررسی در هیات منصفه دادگاه مطبوعات وجود نداشته است اما اگر موردی باشد توسط سه قاضی دادگاه کیفری رسیدگی می‌شود. البته تخلف نشریات بدون مجوز در دادگاه کیفری رسیدگی می‌شود.

عدالتخواه، اولین اولویت دستگاه قضایی استان را پیش‌گیری از وقوع جرم دانست و افزود: دستگاه قضایی روی آنچه که به عرصه فرهنگی و اخلاقی اجتماع مربوط بوده، حساس است و در این زمینه در مباحثی چون تالار باغ‌ها، مفاسد اقتصادی، تخلفات بانک‌ها و... وارد شده و اقدامات خوبی نیز انجام شده است. وی بازپروری مجرمان و برگرداندن آنها به جامعه و تعیین مجازات جایگزین حبس را اولویت‌های بعدی دستگاه قضایی استان عنوان کرد و گفت: در این بخش برای جایگزینی حبس‌های تا یکسال، پنج نوع مجازات تعیین می‌شود.

وی اولویت بعدی را مبارزه با جرایم خشن عنوان کرد و گفت: هرکس که سلاح گرم و سرد حمل کند و حتی اگر جرحی هم وارد نشود، چون باعث وحشت عمومی می‌شود، محارب و حکم آن اعدام است. عدالتخواه، برخورد با مفاسد اقتصادی را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و گفت: به بانک‌ تذکر داده‌ایم که معوقات سنگین خود را تا پایان اسفند دریافت کنند در غیر این صورت دستگاه قضا وارد می‌شود و اگر جرمی باشد، قطعا برخورد می‌کنیم.

ارسال نظر: