رحیم‌پور ازغدی: براساس هر آیه و حدیث می‌توان چندین طرح سینمایی ارائه کرد

کدخبر: 988863

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی افزود: آیات و روایات حامل پیام‌هایی برای سبک زندگی است که این پیام‌ها را باید با سواد رسانه‌ای در قالبی نوین و مخاطب‌پسند درآورد/ رسانه جنبه مثبت و منفی دارد

به گزارش «نسیم»، حسن رحیم‌پور ازغدی در نشست علمی تخصصی "حوزه و هنر، فرصت‌ها و تهدیدها" در ساختمان صبا صداوسیمای خراسان رضوی تصریح کرد: امروزه رسانه مهمترین و کارآمدترین ابزار است که به جهت اشراف بر فضای افکار عمومی بایستی تولیدات آن با در نظر گرفتن سطح درک مخاطب همراه باشد. هرکدام از مقولات طلاق، اعتیاد، قانون‌شکنی و گران‌فروشی، رذایلی هستند که خلاف سبک زندگی است و هنر رسانه‌ای بایستی به مبارزه با این مقولات برود و فضیلت‌ها را جایگزین کند.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: امروزه رسانه‌ای ایجاد شده‌ که توده‌ مخاطب در اندازه‌های بی‌سابقه به وجود آورده‌ به طوری که در تمامی تاریخ بشر هرگز توده مخاطب تا این حد متراکم، حجیم و وسیع نبوده و امکان نداشته ‌است؛ در حال حاضر می‌بینیم شبکه‌های اجتماعی از رسانه‌های رسمی سریع‌تر و قوی‌تر عمل می‌کنند. بایستی هم جنبه‌های مثبت و هم جنبه های منفی رسانه‌ها را مشاهده کرد و رسانه، همان‌طور که موجب تخریب بنیان خانواده می‌شود، در افزایش سطح و درک شعور افراد جامعه نیز موثر است. بعضی معتقدند که رسانه‌ها و هنر در تغییر قالب‌های سنتی و وابستگی افراد به شبکه‌های اجتماعی و ترکیب آن با جامعه امروز نسبتی داردو رسانه مانند زلزله همه ترکیبات اجتماعی را تغییر می‌دهد.

وی گفت: در مقابل، این عقیده نیز مطرح می‌شود که تاثیر رسانه و هنر در جوامع به عنوان عامل ضروری در مخاطب اجتماعی عمل نمی‌کند و رابطه رسانه با افکار عمومی در واقع با نوعی تعامل همراه است. همان‌طور که رشد به تدریج صورت می‌گیرد و هر لحظه نسبت به لحظه قبل متفاوت هستیم، رسانه نیز به صورت تدریجی و با گذشت چندین دهه، سبک زندگی، دیدگاه‌ها و نوع نگاه‌ها را تغییر داده است؛ این تغییر هم می‌تواند مثبت باشد و هم منفی؛ سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که هنرمند حق ایجاد چه تحولاتی را در مخاطب دارد و حق ایجاد چه تحولاتی را ندارد.

ارسال نظر: