وزیر صنعت: در ایران به ازای هر ۳۰ نفر، یک صنف وجود دارد

کدخبر: 1008416

نعمت‌زاده افزود: در سایر کشورها به ازای ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر یک صنف وجود دارد، در کشور ما این رقم به ازای هر ۳۰ نفر است که نتیجه آن می‌شود که اصناف یا باید گرانتر بفروشند، یا با حداقل سود کالای خود را عرضه کنند

به گزارش «نسیم»، محمدرضا نعمت‌زاده صبح امروز در همایش ملی روز اصناف با بیان اینکه اصناف و کسبه به عنوان مردمی‌ترین نهاد اقتصاد جمهوری اسلامی ایران حلقه وصل هر سه قوه هستند، افزود: اغلب سیاست‌ها، برنامه‌ها، قوانین و مقرراتی که در کشور وضع می‌شود، توسط اصناف باید به اجرا درآید.

وی اذعان داشت: اصناف در اغلب نهضت های ملی و مذهبی پیش قدم بوده‌اند و در نهضت انقلاب اسلامی بازار یکپارچه در خدمت انقلاب بود.

نعمت‌زاده به این نکته اشاره کرد که اکنون 17 درصد تولید ناخالص ملی توسط اصناف تولید می‌شود و 3 میلیون مرکز آماده در بدنه اصناف داریم که هرکدام می‌تواند مروج تجارت، اخلاق کسب و کار و انصاف باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اگر بتوانیم قانون گرایی را در اصناف به نحو احسن پیاده کنیم، به نفع خود اصناف، مصرف‌کننده و جامعه مدنی خواهد بود، تأکید کرد: از لحاظ کمی، رشد زیاد کرده‌ایم، اما در آمار مقایسه‌ای با سایر کشورها به ازای 130 تا 150 نفر یک صنف وجود دارد، در کشور ما این رقم به ازای هر 30 نفر است که نتیجه آن می‌شود که اصناف یا باید گرانتر بفروشند، یا با حداقل سود کالای خود را عرضه کنند.

وی از بررسی طرحی در همین راستا در وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، ساماندهی اصناف در دستورکار قرار خواهد گرفت.

وی همچنین گفت: اگرچه مشوق ایجاد فروشگاه های بزرگ زنجیره ای هستیم، اما از طرف دیگر باید این طرح به گونه‌ای ایجاد شود که اصناف کوچک در یک سقف بزرگ و در کنار هم با مدیریت واحد فعالیت کنند تا هزینه تأمین کالا کاهش یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث قاچاق کالا و اهمیت اصناف در پیشگیری از فروش کالاهای قاچاق اشاره‌ای کرد و اظهار داشت: طی چند سال گذشته از مقام معظم رهبری گرفته تا رؤسای سه قوه همواره در مورد قاچاق کالا سخن گفته‌اند و مبارزه با قاچاق کالا نیاز به همکاری دولت، واردکنندگان، توزیع‌کنندگان و اصناف دارد.

نعمت‌زاده تصریح کرد: آیا شأن مردم ما این است که کالای قاچاق را کول کنند و از مرز عبور دهند؟ برخی واردکنندگان برای آنکه حقوق دولتی را نپر دازند، کالا را با تریلر پشت مرزها مستقر می‌کنند و توسط کوله‌برها از روی تپه‌های مرزی به سمت داخل کشور عبور می‌دهند.

وزیر صنعت و معدن و تجارت خطاب به اصناف گفت: اگر یک صنف به خود اجازه دهد که کالای قاچاق را عرضه بدارد، دولت و دستگاه‌ها کاری نمی‌توانند از پیش ببرند و ما به جای آنکه به زور قانون متوسل شویم، باید متعهد شویم که کالای غیر تولید داخل یا وارداتی که از مجاری رسمی نبوده را عرضه نکنیم.

نعمت‌زاده در بخش سخنان پایانی خود در مورد ایجاد بانک اصناف که سالهاست بر سر زبان‌ها قرار دارد،‌ گفت: به نظر می‌رسد جا دارد، اصناف به طور جدی بر این مسئله تمرکز کنند تا برای بهبود شرایط از ظرفیت بانک اصناف استفاده کرد.

ارسال نظر: