پوران درخشنده:
جای حماسه خرمشهر در قاب سینماگران خالی است
پوران درخشنده، کارگردان سینما: زمان آن فرا رسیده که ما هنرمندان به جای انتقاد کردن از دیگران، صادقانه از خود انتقاد کنیم که برای انجام دقیق رسالتهای فرهنگی در زمینه ارزشهای مستتر در دوران دفاع مقدس چه کارهایی انجام دادهایم
پوران درخشنده با بیان اینکه ارزش های موجود در جامعه ما آنقدر بیشمار هستند که هر کدام از آنها می توانند به عنوان سوژه ای برای ساخت تعداد متعددی فیلم قرار بگیرند افزود: از یک سو مدت هاست که می شنویم نسل سوم حاضر در کشور که در روزهای اوج دوران دفاع مقدس حضور نداشتند، با ارزش های آن دوران فاصله گرفته اند و از سوی دیگر نیز مدام عنوان می شود که باید با ساخت آثار متعدد فرهنگی زمینه آشتی هر چه بیشتر نسل امروز را با آن دوران غرور آفرین فراهم کرد، اما عملا باید با اظهار تاسف گفت که صرفا شاهد رد و بدل شدن گفته ها و شعارهای متعدد هستیم و در زمینه اقدام عملی در این موارد فعالیت چندانی صورت نمی گیرد.
وی همچنین با اشاره به اتفاق بزرگی مانند آزادسازی و فتح خرمشهر که این روزها در آستانه سالروز آن حماسه قرار داریم خاطرنشان کرد: غربی ها با استناد به تخیلات و اغراق های نگارشی خود قهرمان هایی را به جوانان ما معرفی می کنند که ناجی جهان هستند و مخاطبان ما نیز اسامی آنها را به صورت کامل می شناسند اما از شهید محمدجهان آرا شناخت دقیقی ندارند و اگر هم چیزی درباره این بزرگوار بدانند تنها به شنیدن نام او محدود می شود، حال اینکه اگر فاتحی در این روزگار بخواهد نامی از او برده شود، قهرمانی شهید مانند جهان آرا است و بسیاری دیگر از این بزرگان، اما آیا واقعا سینماگران ما کاری شایسته نام این بزرگواران انجام داده اند؟
کارگردان فیلم «خواب های دنباله دار» رسالت هنرمندان در رساندن و آگاهی دادن جوانان نسبت به ارزش های موجود در جامعه عنوان کرد و یادآور شد: وقتی چنین باری بر دوش هنرمندان وجود داشته باشد نمی دانم چگونه می توانیم تا این حد شاهد بی تفاوتی نسبت به ارزش های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی توسط این گروه باشیم و ما نیز مانند بسیاری دیگر تنها به شعار دادن بسنده کنیم. احساس می کنم زمان آن فرا رسیده که ما هنرمندان به جای انتقاد کردن از دیگران یکبار هم صادقانه از خود انتقاد کنیم و بپرسیم برای انجام دقیق رسالت های فرهنگی مان در زمینه ارزش های مستتر در دوران دفاع مقدس و فصل طلایی آن یعنی آزاد سازی خرمشهر چه کارهایی انجام داده ایم و از چه کارهایی غفلت کرده ایم.
درخشنده کار فرهنگی و تصویری در مورد خرمشهر را مختص به ساخت پروژ های عظیم سینمایی و تلویزیونی نمی داند و تاکید می کند: با ساخت یک نماهنگ و یا فیلم های کوتاه سینمایی و مستند هم می توانیم بار عظیمی از اطلاع رسانی و معرفی ارزش های آن دوران را به جوانان امروز این مرز و بوم انجام دهیم، اما اکثر هنرمندان دست روی دست گذاشته اند و منتظر پیشنهادی دولتی برای ساخت یک پروژه عظیم هستند، آیا این چیزی جز یک آسیب بزرگ فرهنگی است! جای حماسه خرمشهر در قاب سینماگران خالی است و با این روند دیگر نمی توانیم مدعی آشنایی نسل امروز با ارزش های غرور آفرین ملی و مذهبی دوران دفاع مقدس باشیم.
این سینماگر نام آشنا در پایان به انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز اشاره ای می کند و می گوید: همیشه انتظار از این مجموعه بالا بوده و البته وجود چنین انتظاری هم بیراه نیست، اگر این روند کند تولیدات ارزشی در زمینه انقلاب و دفاع مقدس باز هم ادامه داشته باشد متاسفانه شاهد لطمات جبران ناپذیری در بدنه فرهنگی کشورمان خواهیم بود.