تمام توان سرهنگی «نامزد گلوله‌ها» شد

کدخبر: 2376759
خبرنگار:

کتاب «نامزد گلوله‌ها» اثر مرتضی سرهنگی بعد از آنکه در روزهای پایانی نمایشگاه کتاب توقیف شد و حاشیه‌هایی ایجاد کرد، سرانجام جواز نشر گرفت.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در روزهای پایانی نمایشگاه کتاب تهران،کتاب «نامزد گلوله‌ها» نوشته مرتضی سرهنگی نویسنده باسابقه ادبیات پایداری با محوریت شهید قاسم سلیمانی، به دلیل نداشتن مجوز، توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از غرفه انتشارات خط مقدم جمع‌آوری شد.

رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ او را ستایش کرده و گفته بودند: «ما کارهایی که از برکات فعالیت شماست را به تدریج می‌بینیم. این خاطراتی که منتشر می‌شود، در واقع منشأ این‌ها شما هستید.» خود سرهنگی هم درباره جدیدترین اثر خود (نامزد گلوله‌ها) در گفت‌وگویی اظهار داشته بود: «من تمام توانم و هرچه را که داشتم برای این کتاب خرج کردم.»

همان روزها، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توییتی نوشت: «با آقا مرتضی سرهنگی صحبت کردم، گفتند: کتابی که مجوز ندارد باید جمع شود. آبروی ارشاد، آبروی من است. برای نمایشگاه حاشیه درست نشود.» این اقدام در روندی قانونی و با توجه به موازین تعریف شده نشر صورت گرفت، اما حاشیه‌های بسیاری را در پی داشت. این اثر باید از «مکتب حاج قاسم» به عنوان مرجع انتشار کتاب‌های مربوط به سردار سلیمانی تأییدیه می‌گرفت، اما این تأییده را نداشت.

هادی شیرازی، مدیر انتشارات خط مقدم در یک تک‌جمله به خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس گفت: «نامزد گلوله‌ها» سرانجام مجوز خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.» پیگیری‌های ما حاکی از آن است که ایرادات وارده به این اثر با چند ویراستاری و تصحیح ساده برطرف شده است.

به‌نقل از پایگاه ایران‌کتاب، مرتضی سرهنگی روزنامه‌نگار و پژوهشگر ادبیات پایداری است. راه‌اندازی و فعالیت در دفتر ادبیات و هنر مقاومتِ حوزهٔ هنری، کار بر روی خاطرات اسارت و اسرای عراقی و نیز سردبیری هفته‌نامهٔ کمان با انتشار دویست شماره در هشت سال، نام مرتضی سرهنگی را در ردیف برجسته‌ترین چهره‌های عرصهٔ ادبیات پایداری ایران قرار داده است. سرهنگی فعالیت حرفه‌ای خود را با نوشتن گزارش و مصاحبه در روزنامهٔ جمهوری اسلامی شروع کرد. در تیرماه۱۳۶۷ با همراهی هدایت‌الله بهبودی دفتر ادبیات و هنر مقاومت را در حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی بنیان‌گذاری کردند. این دفتر در زمینهٔ گردآوری و تدوین خاطرات و آثار ادبی دوران دفاع مقدس فعالیت می‌کند. در سال ۱۳۷۵ نیز عضو شورای سردبیری روزنامهٔ ایران بود. وی اکنون مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت و مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری است.

 

ارسال نظر: