علیرضا امینی: فیلم نقاد مفاسد اقتصادی نمیتواند از کانال ارشاد عبور کند
این کارگردان به «نسیم» گفت: ریسک ساخت این فیلمها بالاست، مراکز دولتی سد راه میشوند؛ علاقهای به طرح این معضلات ندارند؛ پس نه تنها کمک مالی نمیکنند بلکه مجوز هم نمیدهند وگرنه فیلمساز علاقهمند هست
علیرضا امینی کارگردان جوان سینما درباره عدم پرداخت سینمایی درستی از مضامینی چون زمین خواری و اختلاس و دیگر مشکلات اقتصادی به خبرنگار «نسیم» گفت: مطمئنا بوده اند فیلمسازانی که علاقه داشتهاند به سراغ طرح چنین مضامینی در سینما بروند اما مقولهای به نام نظارت و ارزشیابی، سد راهشان شده است.
*علاقه به این نوع آثار میان خود مراکز نیست
کارگردان فیلم انتهای خیابان هشتم" ادامه داد: در تلویزیون هم شوراهای نظارتی مختلفی هستند که نمیگذارند برخی سوژه های ملتهب در سریالها طرح شود. درعرصه مستندسازی هم طبیعی است که مراکزی مثل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، علاقه به طرح چنین موضوعاتی ندارند.
*ریسک ساخت این نوع فیلمها و مستندها بالاست
این فیلمساز تأکید داشت: وقتی با بودجه دولتی نشود به چنین موضوعی پرداخت طبیعی است که مستندساز باید با پول توی جیب خودش فیلم بسازد که آن هم ریسکش بالاست چون وقتی فیلم را به واسطه سوژه اش حتی نتوانی در جشنواره ها پخش کنی طبیعی است که کارت ابتر می ماند.
*فیلمساز علاقهمند درباره مفاسد اقتصادی کم نیست
امینی افزود: فیلمسازان متعددی داریم که می خواهند درباره شرایط اقتصادی ویژه ای که بر کشور حاکم است و البته مباحثی چون اختلاس کار بسازند ولی از آنها حمایت نمیشود؛ حالا نه لزوما حمایت مالی که حمایت در صدور مجوز برای چنین تولیداتی.
کارگردان آثاری چون "استشهادی برای خدا" اظهار داشت: وزارت ارشاد تحت تاثیر فضای اجتماعی پیرامونی جامعه است و در این فضا طبیعی است که خودش را با سیستمهای بیرونی که نسبت به سوژه های اقتصادی حساسیت دارند درگیر نمی کند. برای همین چنین فیلمنامه هایی نمیتواند از کانال ارشاد مجوز بگیرد.
*وای به روزی که بخواهیم درباره اقتصاد فیلم بسازیم
امینی در پاسخ به این پرسش که آیا خودش علاقمند به طرح چنین مباحثی در آثارش نبوده نیز به «نسیم» گفت: همین حالا که فیلم اجتماعی می سازیم در گرفتن مجوز گیر می کنیم وای به روزی که بخواهیم درباره سوژه های گزنده اقتصادی فیلم بسازیم که البته چنین سوژه هایی بار سیاسی هم دارند.