پنجمین "جشنواره مردمی فیلم عمار" آغاز به کار کرد

کدخبر: 965096

آئین افتتاحیه این جشنواره در سینمافلسطین برگزار شد/ شجاعی طباطبایی و مسعود ده‌نمکی توسط مادران شهدا مورد تقدیر قرار گرفتند/ ده‌نمکی: بچه‌های عمار، سونامی دهه ۹۰ هستند

به گزارش خبرنگار «نسیم»، این مراسم با اجرای مراسم با اجرای علی صدری‌نیا و حضور خانواده شهدا، در سالن سینمافلسطین درحال برگزاری است که قرائت قرآن مراسم افتتاحیه را نیزحامد زمانی برعهده داشت.

"عمار"، جای خالی بزرگی را در هنر انقلاب اسلامی پر کرده است

در ابتدای این مراسم، نادر طالبزاده، دبیر پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار، پس از کلیپی از گزارش فعالیتهای یک سال گذشته دبیرخانه جشنواره، گفت: استقبال خوبی از طرف فیلمسازان شده است. معلوم میشود که چه خلایی را این جشنواره پر میکند. الان دارد مشخص میشود که جایگاه انقلاب اسلامی در جهان چیست. عمار ظرفیتی بود که از بدو انقلاب وجود داشت ولی حدود 5سال قبل کشف شد و لزومش نیز محسوس بود. وی افزود: امروز رادار جهانی بهم ریخته؛ شاهد هرج و مرج در دنیا هستیم بویژه با آمدن داعش بعنوان خبیث‌ترین انسان‌های تاریخ و درگیری خود کنگره و رئیس جمهور آمریکا بر سر تحریم ایران، GPS آنان دچار آشفتگی شده. جز آنجا که احیاگر انقلاب و اسلام است. عمار هم انعکاس این حقیقت است. امروز بحث فهم و آگاهی مردم بالاست و هنرمندان و رسانه ها نیز زیادند که جذب اینها مهم است و عمار این کار را میکند. طالبزاده تأکید داشت: عقبه جشنواره عمار نخبگان و دلسوختگان انقلاب اسلامی هستند که شاید در رسانه هم دیده نشود. این عقبه بسیار مهم است این اتاقهای فکری را عمار پشت سر خود دارد. وی در ادامه این سخنرانی گفت: باید استفاده کنیم از شبکه های استانی و جایی است که بچه های عمار میتوانند در آن عرضه اندام کنند. سال پنجم جشنواره است و باید از ظرفیت استانی استانها استفاده کرد. در تهران هم لازم است اما نیاز اساسی در شبکه های استانی صداوسیماست. طالبزاده با اشاره به پخش ویژه برنامه‌های تلویزیونی در ایام برگزاری جشنواره عمار، توضیح داد: رسانه ملی هرشب روی آنتن می‌رود و این اتفاق خوبی است. عمار بحثش انقلاب است. بطور مشخص از فتنه88 ایجاد شد. ما هم باید تلاش کنیم که انقلاب اسلامی را به جهان معرفی کنیم. تبیین اینکه انقلاب چیست و هدف و ظرفیتش چیست از مسیر تلاش این نوع جشنواره ها میسر میشود. وی در پایان تأکید داشت: آثار بسیار زیبا، زیادتر و داستانی تری به جشنواره رسیده است. آثاری که بهتر و بیشتر به عمق نظام اشاره میکند. آینده خوبی برای این جشنواره پیش بینی میکنم.

تمام ایران پشت سر رهبر معظم انقلاب ایستاده‌اند

"ˈننه سکینه" یادگار دوران دفاع مقدس، در افتتاحیه جشنواره فیلم عمار و در مراسم تقدیر از سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی گفت: دست همه درد نکند که یادی از ما یاد کردند. الان همه گوش و کنار ایران و 70 میلیون پشت رهبرمان ایستاده اند. آمریکا باید بداند که پایش را از خط خودش فراتر نگذارد چراکه زن و کوچک امروز هم مثل جلویشان ایستاده ایم. وی افزود: من وظیفه ای داشتم در دوران جنگ تحمیلی، اما اسلام و دین سختی ندارد. من دست مادران شهدا را می‌بوسم و همه جوره پای شهدا و دین و شهدا می ایستم. سکینه جمشیدی در پایان خواست که حاضران برای سلامتی رهبر معظم انقلاب و همچنین یاد شهدا و امام راحل صلوات بفرستند.

شجاعی طباطبایی، مورد تقدیر قرار گرفت

در بخشی از افتتاحیه جشنواره فیلم عمار، پاسداشت مسعود شجاعی طباطبائی" با حضور ننه سکینه و پدر و مادر این هنرمند نیز برگزار شد. این هنرمند پس از پخش نماهنگی درباره کارنامه خود، در این مراسم بیان کرد: به واسطه حضور مادر بزگوار شهید، ننه سکینه و پدر و مادرم بهت زده شده ام. وی در ادامه جایزه خود را به پدر و مادرش تقدیم کرد.

در بخشی از این مراسم نیز اجرای همخوانی سرود مردمی جشنواره عمار از ساخته های حمید شاهنگیان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی که توسط محمدمهدی سیار بازسازی شده، برپا شد.

"عماری‌ها" تقدیر از ده‌نمکی را به بانوی ایثاگر دفاع مقدس سپردند

ننه عصمت فلکیان، یادگار دوران دفاع مقدس که در زمان جنگ برای رزمندگان دوران دفاع مقدس دستکش می بافت و بعد از آن برای سربازان لب مرز و امروز برای هنرمندان این عرصه مشغول کار است، گفت: من حدود 23 سال برای کسانی که دم مرز هستند بافتنی می بافتم. در تهران و یزد که زندگی میکرد این کار را انجام میدادم. این بانو گفت: تا یک سال پیش هم میبافتم تا اینکه دیگر چشمم سو ندارد. امیدوارم همه سلامت باشند و خانواده شهدا را نیز خداوند صبر بدهند. خواهش میکنم که پیش رهبر انقلاب بروم. امیدوارم خداوند نگه دارشان باشند. قدر حضرت آقا را بدانید. در ادامه این مراسم با حضور این بانو و همچنین مادر شهید خلیلی و شهید جوادییان، از شهدای امر به معروف و نهی از منکر، از مسعود ده نمکی تقدیر شد.

ده‌نمکی: بچه‌های عمار سونامی دهه ۹۰ هنر انقلاب هستند

مسعود ده‌نمکی در مراسم بزرگداشت خود در افتتاحیه جشنواره عمار گفت: شما بچه های عمار سنامی دهه 90 هنر انقلاب هستید. نیامده لرزه به تن کسانی انداختید که این عرصه را محل خلوتشان کرده بودند. امیدوارم شما میدان دار عرصه باشید و ما در خدمت شما باشیم. این کارگردان افزود: از ابتدای کارهایی که شروع کرده‌ام یاد گرفتم که برحسب فرمایش امام "لازمه انقلابی بودن تحمل سختیهاست" و بر حسب سخت شهید آویسنی "هرجا کار هست امکانات نیست و هر جا امکانات هست کار نیست" و این مایه دست بچه های عمار باید باشد. ده نمکی تأکید داشت: در میان آنچه در این ده سال بر سر من آوردند در سینما و البته مطبوعات، یک چیزی یاد گرفتم اینکه بدانید بین عزتی که خدا داده و عزتی که بقیه می‌دهند باید یکی را انتخاب کنید.

برگزیدگان "عمار" معرفی شدند

به گزارش خبرنگار «نسیم»، برگزیدگان بخشهای "فیلم ما"، "نماهنگ"، "مقاله و پژوهش"، "تیزر"، "پوستر" و "فیلمنامه" در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم عمار معرفی شدند.

اسامی برگزیدگان این بخش ها به شرح زیر است :

برگزیدگان بخش اقلام تبلیغی - پوستر هیأت داوران در بخش پوستر اقلام تبلیغی، ضمن تقدیر از طراح پوستر فیلم های «گاو خشمگین»، «روسری های رنگی ما» و «نورالدین پسر ایران» فانوس جشنواره را به آقایان مهدی بادیه پیما برای طراحی پوستر فیلم های « آن مرد خواب بود» و «چریکه بی دنگ» و پویا رئیسی برای پوستر فیلم «بابا خون داد» اهدا نمود.   برگزیدگان بخش اقلام تبلیغی - تیزر هیأت داوران ضمن تقدیر از سازندگان تیزر فیلم های « زندگی شاید همین باشد» و «چی بپوشم»، لوح تقدیر این بخش را به آقای امیر حمیدی برای ساخت تیزر فیلم های «فرشتگان قصاب» و «گام های شیدایی» تقدیم کرد. هیأت داوران فانوس جشنواره را در این بخش به آقای سیدمهدی کرباسی برای ساخت تیزر فیلم «فاکتور صوری» به دلیل معرفی درست فیلم در زمانی کوتاه و ایجاد جذابیت برای مخاطب اهدا نمود.   برگزیدگان بخش پژوهش، مقاله و نقدهای سینمایی طبق نظر هیات داوران، در بخش نقد سینمایی آقایان آرین طاهری برای اثر « ساختار روایی در سینمای مقاومت: زبان، زیباشناسی و بلاغت» ، علی عبدی برای اثر « پذیرایی ساده ؛روایت انفجار خشم روشنفکر ایرانی» و میلاد فلاح برای اثر « نقد هرمنوتیک نوین بر فیلم "نوح"» شایسته دریافت لوح تقدیر جشنواره دانست.

هیات داوران در بخش مقاله فانوس جشنواره را به آقایان علی عبدی برای اثر « جشنواره عمار و خاکریزهای فتح نشده انقلاب» و علی جعفری برای اثر «آسیب شناسی بازنمایی دفاع مقدس در سریال های تلویزیونی» اهدا نمود. همچنین هیات داوران در بخش پژوهش فانوس جشنواره را به آقای محمد جواد کربلایی برای اثر « بررسی دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب درباره سینما؛ مطالعه موردی جشنواره مردمی فیلم عمار» اهدا کرد. برگزیدگان بخش فیلم نامه

هیأت داوران بخش فیلمنامه لوح تقدیر بخش فیلمنامه بلند را به آقای سروش بهاری برای اثر «تجارتخانه شهر» و فانوس جشنواره را به آقای امیرعباس ربیعی برای فیلمنامه بلند « امشب برای همه بهتر از هزار شب است» اهدا نمود. در بخش طرح فیلمنامه ، لوح تقدیر به 3 اثر « چشمبند» نوشته «سید سجاد قافله باشی»، «هاجر» نوشته «زهیر میر محمدی»، «کوله پشتی گمشده» نوشته «محمد رضا پستک» تقدیم شد. همچنین در بخش فیلمنامه کوتاه لوح تقدیر جشنواره به فیلمنامه های «مادر» نوشته «محسن جهانی» و «چراغ خاموش» نوشته «راضیه بهرامی راد» فانوس جشنواره به آقای «اصغر روح» برای اثر «آمیتاباچان» اهدا گشت. برگزیدگان بخش فیلم ما طبق نظر هیات داوران آثار حاج شکرا... ، امید سبز ، یک پنجم ، مادرانه ، مأمور شیطان ، چشم های دودی ، بیا شمعتو فوت کن نامزد های بخش فیلم ما پنجمین چشنواره مردمی فیلم عمار بودند که در بخش مستند فیلم ما ضمن تقدیر از اثر «حاج شکرا...» ساخته حمیدرضا ایوب میگونی، فانوس جشنواره را به دلیل روایت روان و بی تکلف از ایثار مادران شهدا به آقای حسین برادران برای اثر «امید سبز» اهدا شد. هیات داوران در بخش داستانی فیلم ما، ضمن تقدیر از آقای مهدی امینی برای اثر «مأمور شیطان» فانوس جشنواره را به خانم فاخته جلایرنژاد به دلیل ایجاز در بیان و نگاهی نو به کودکان فلسطین در اثر «مادرانه» و خانم سیده صدیقه میرغفاری به علت روایت ساده از مفهوم انتظار در اثر «بیا شمعتو فوت کن» اهدا نمود. ضمناً هیأت داوران تقدیر ویژه خود را از خانم ها فاطمه حاجی پور ، فاطمه زهرا درزی پور و اسراء دهزاد برای انیمیشن های «خلیج خونین» و «معجزه الهی» و خانم طهورا کیمیایی برای اثر «عملیات پایتخت» به علت جسارت در ثبت تجربه اعلام داشت.   برگزیدگان بخش نماهنگ

بیانیه هیات داوران : تعداد و کیفیت آثار ارسالی نشان دهنده یک جهش قابل توجه در فرم نماهنگ است. اما متاسفانه برخی نهادهای حمایتی دولتی با وجود صَرف بودجه های هنگفت برای تولید نماهنگ، نسبت به کیفیت محتوایی و حتی فرمی آثار بی‌توجه و اهمال کارند. از این رو، هیأت داوران متوجه آثاری از بین گروه‌های خودجوش مردمی شد که نه تنها با هزینه‌های بسیار اندک توانسته بودند آثار قابل توجهی را تولید نمایند بلکه در موضوع یابی نیز به سوژه ها و موضوعات غیر تکراری، پراهمیت و مغفول، نگاه ویژه نموده بودند. جایزه «نگاه ویژه» برای آثاری است که باتوجه به سوژه های بکر و تازه خود که گاه هیچ مشابهی نیز در موسیقی و تصویر خود نداشته اند ولی ابتکارات قابل توجهی به دست آورده اند. گرچه ممکن است به لحاظ فنی و فرمی هنوز جای کار بیشتری داشته باشند.

هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از نماهنگ «خون می چکد از برگ توضیح المسائل ها» به دلیل ابتکار و جسارت در محتوا و قالب مداحی و نوحه خوانی، نماهنگ «پیر فرزانه» اثر ابوالفضل حاجیان؛ با موضوع اقتصاد مقاومتی، نماهنگ«جرم پرواز» اثر پویا بابایی؛ با موضوع ترور هواپیمای مسافری ایرباس و شهدای مظلوم آن و نماهنگ «حماسه نادر» اثر عبدالحسن رفیعی نژاد، با موضوع تنها جنگ دریایی رویارو با ناو متجاوز آمریکا در خلیج فارس و شهدای قهرمان آن را در بخش نگاه ویژه شایسته دریافت فانوس جشنواره دانست. هیأت داوران با بررسی 43 اثر بخش مسابقه نماهنگ، ضمن تقدیر از آثار «نجات»، «خیلی دور اما نزدیک»، «هم آواز طوفان»، «نفرین به جنگ»، «جنگ رسانه ای داعش»، «تسلیم هرگز»، «بغض 8 ساله»، «مادران گمنام» و «مجموعه تیزرهای کالای کشتار»، نماهنگ های «تسلیم هرگز» اثر علی سلطانی به دلیل خلاقیت در فرم فوتوکلیپ، «خیلی دور اما نزدیک» اثر علی حمزه، به دلیل ارائه اثری جذاب و امیدبخش از تلاش و سازندگی جهادی، «مادران گمنام» اثر سیدسجاد قافله باشی به دلیل فیلمنامه و دستاوردهای فنی متناسب با موسیقی و موضوع، را شایسته دریافت فانوس جشنواره دانست . در پایان، هیأت داوران ضمن تشکر از کلیه هنرمندان راه یافته به این بخش، آقای بهمن باقری را به عنوان جوان‌‌ترین و کم‌سن‌ترین کارگردان این بخش و سازنده نماهنگ «بغض 8 ساله» با فرم موشن‌ گرافیک، به عنوان استعداد درخشان این بخش معرفی و وی را شایسته تقدیر ویژه دانست.

این مراسم با پخش فیلم داستانی اکسیژن، با موضوع فتنه 88 به کار خود خاتمه داد.

ارسال نظر: