گزارش ویژه:: میراث سیاه و سال مهم بسکتبال

کدخبر: 996750

دوپینگ در لیگ برتر، صغرسنی ریشه‌دار در تیم‌های پایه، زورآزمایی وزارت ورزش برای انتخابات ریاست فدراسیون و فدراسیون بلاتکلیف؛ کوه مشکلات را روی دوش بسکتبال گذاشته است

سجاد بیات، گروه ورزشی خبرگزاری «نسیم» - بسکتبال چند ماه است در دوران گذار است. عصر محمود مشحون به پایان رسیده و حالا خانواده بسکتبال، منتظر برگزاری انتخابات هستند. انتخاباتی که سجادی معاون وزیر ورزش می‌گوید تا آخر خرداد برگزار خواهد شد.

مچ‌اندازی مشحون و وزارت ورزش

شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت ورزش، نمی‌خواهد مشحون دوباره رئیس فدراسیون بسکتبال شود. این احتمالا تنها گزاره‌ایست که همه خانواده بسکتبال باوجود تکذیب‌های مکرر وزارت‌خانه به آن اعتقاد دارند. مشحون توانست مجوز حضور در انتخابات فدراسیون را با وجود بازنشسته بودن، بگیرد. زمانی که مشحون از فدراسیون رفت، 11 هیات منجمله هیات بسیار مهم تهران، با سرپرست اداره می‌شدند. انتخابات هیات بسکتبال تهران کاملا مهندسی شده برگزار شد و رئیس جدید این هیات در واقع منصوب اداره کل ورزش و جوانان استان تهران است.

سرپرست فدراسیون بسکتبال، اولین بار در تاریخ بسکتبال ایران با روسای هیات‌ها جلسات منظم برگزار می‌کند. رمضانعلی دولو سرپرست فدراسیون که کارمند و نماینده وزارت ورزش است، مدت‌هاست از رسانه‌ها فراری شده و درباره این جلسات صحبت نمی‌کند. چند رئیس هیات هم که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود تایید می‌کنند که در جریان این جلسات، صحبت‌هایی درباره انتخابات فدراسیون انجام شده است. وزارت ورزش بعد از مدت‌ها اعلام کرده انتخابات فدراسیون بسکتبال خرداد ماه برگزار خواهد شد. البته قبلا هم اعلام شده بود این انتخابات فروردین برگزار خواهد شد. مقامات وزارت‌خانه در واکنش به تاخیر چندین ماهه برگزاری این انتخابات، نرسیدن استعلام نامزدها را دلیل آن اعلام کرده‌اند. در واقع وزارت ورزش با انداختن توپ به زمین نهادهای امنیتی، خود را از پاسخگویی نجات داده است. سجادی اعلام کرده این انتخابات تا آخر خردادماه برگزار خواهد شد. به نظر می‌رسد وزارت ورزش درحال خریدن زمان برای ایجاد جبهه قدرتمند مقابل مشحون است. در طرف دیگر این جنگ، محمود مشحون فعالیت‌هایش را علنی نمی‌کند. او که بعد خروج از فدراسیون کمتر ارتباطی با رسانه‌ها داشته، می‌خواهد در انتخابات شرکت کند. گفته می‌شود او اگر بتواند در انتخابات شرکت کند، شانس بسیار بالایی خواهد داشت. گفته می‌شود رضا مهندسی که جریان‌های فکری مختلف در بسکتبال از او به خوبی یاد می‌کنند، گزینه اصلی وزارت ورزش در این انتخابات است. از طرفی صحبت از حضور دولو در انتخابات، در صورت پایان مهلت قانونی برگزاری انتخابات هم هست.

دوپینگ و انفعال عجیب فدراسیون

دوپینگ پنج بازیکن تیم هفت‌الماس قزوین، شوک بزرگی به جامعه بسکتبال بود اما شوک بزرگتر، حکم کمیته انضباطی فدراسیون درباره این پرونده بود. این کمیته که مدت‌هاست درباره کیفیت فعالیتش تردیدهای پررنگی وجود دارد، با چند جریمه نقدی مختصر پرونده را بست و اجازه داد این تیم به لیگ برگردد. شنیده می‌شود اوضاع سلامت ورزشکاران در لیگ برتر بسکتبال وخیم است. نبود کمیته پزشکی در فدراسیون و پزشک متخصص در بیشتر تیم‌ها، کار را برای زیرآبی رفتن و دوپینگ کردن راحت کرده است. سرمربی هفت‌الماس که اعتراضش به جریمه مختصر از طرف کمیته انضباطی تعجب همه را برانگیخته می‌گوید بازیکنان تیمش در فصل تعطیلی لیگ از دارو استفاده کرده‌اند درحالی که منابع مطلع در فدراسیون پزشکی ورزشی می‌گویند داروهای مصرف شده توسط این بازیکنان دوره ماندگاری کوتاهی داشته‌اند و عملا چنین ادعایی ممکن نیست.

ابهام درباره استفاده چند تیم دیگر از مواد نیروزا هم وجود دارد. گفته می‌شود چند بازیکن در این فصل، مثل فصول گذشته برای فرار از دادن تست دوپینگ، به مصدومیت‌ها و حتی درگیری‌های ساختگی در پایان بازی روی آورده‌اند. جملات واضح :«آقا چی‌ کار کنیم می‌خوان تست دوپینگ بگیرن؟» که بازیکن یک تیم بالای جدولی رو به نیمکتش گفت، به وضوح نشان می‌دهد این ابهامات بی‌دلیل هم نیست.

بازیکن 26 ساله در تیم جوانان!

تیم بسکتبال جوانان چند هفته دیگر باید برای شرکت در مسابقات جهانی ایران را ترک کند اما اوضاع این تیم خیلی وخیم است. تغییر کادرفنی، چند ماه مانده به شروع این مسابقات هرچند خوب بود اما بعید است اثر چندانی داشته باشد. یک منبع آگاه می‌‌گوید عبدالصمد سروری بازیکن تیم هفت الماس و عضو تیم جوانان که چهارماه از سال 93 را به دلیل مصدومیت خانه‌نشین بوده، در مدت سه روز درمان شده و به تمرینات بازگشته است. پزشک تیم جوانان اعلام کرده به دلیل مزمن شدن مصدومیت، این بازیکن مجبور است با درد تمرین کند. محمدرضا رضایی، که مهره‌های کمرش مشکل داشته، یکی دیگر از بازیکنان تیم جوانان است که به دلیل بی‌توجهی دچار مشکل شده است.

یک منبع آگاه در وزارت ورزش، در گفتگو با «نسیم» از صغرسنی گسترده در تیم‌های رده‌های سنی خبر می‌دهد. به گفته این شخص، وزیر ورزش برای خروج یک بازیکنان تیم نوجوانان که شناسنامه‌اش دو سال از سن واقعی او کوچک‌تر بوده از لیست این تیم اقدام کرده است. به گفته این منبع، "م.ی" که در حال حاضر در تیم جوانان بازی می‌کند، 26 سال سن دارد! این منبع با استناد به گزارش‌های رسیده به وزارت ورزش، می‌گوید برخی از مسئولان فدراسیون سال‌ها از این شرایط خبر داشته‌اند. گفته می‌شود باتوجه حکم قانونی دادگاه که با استفاده از ضعف مفرط قانون در این زمینه برای این بازیکنان تهیه شده، آن‌ها توانسته‌اند در مجامع بین‌المللی از مشکل فرار کنند.

ارسال نظر: