از "پرواز تا بینهایت" تا سربازان "عند ربهم یرزقون"
بیشک یکی از راههای پاسداری و ارج نهادن به ایثارگریهای شهدا، ذکر نام آنها در قالب کتاب و نوشته است/ «نسیم» در گزارشی به بهانه ۲۹ فروردین، روز ارتش به معرفی کتاب با موضوع شهدای ارتش پرداخته است
گروه فرهنگی «نسیم»؛ بیست و نه فروردین، مصادف با روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و بزرگداشت حماسه آفرینی های دلاور مردان نیروی زمینی ارتش است.همزمان با به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی،ارتش رژیم شاهنشاهی که پیکره اصلی آن را جوانان برومند خانواده های مسلمان و اغلب مستضعف ایرانی تشکیل می داد، به ندای آسمانی رهبر انقلاب لبیک گفت و در نتیجه همصدا و همراه با امت در براندازی رژیم ستمشاهی وستیز بی امان با دشمنان داخلی و خارجی انقلاب برخاست و به عنوان نخستین بازوی توانمند نظامی انقلاب در جهت تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران تلاشهای خستگی ناپذیر و مستمری را با فداکاری و ایثار و در ابعاد مختلف آغاز کرد .
به همین مناسبت امام امت روز بیست و نه فروردین را روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نامگذاری کرد. امام خمینی (ره ( روز پیوستن ارتش به مردم را با عبارت حکیمانه "لحظه شادی بندگان خدا و یاس ستمگران" نقطه عطف درخشان و افتخار آمیز قلمداد فرمودند .
برای ماندگاری رشادت های ارتشیان کتاب هایی نیر به چاپ رسیده است که در ذیل به معرفی چند کتاب در این زمینه می پردازیم:
"جلوه یار" خاطرات محافظان صیاد شیرازی
کتاب "جلوه یار" که خاطراتی درباره شهید سپهبد علی صیاد شیرازی به روایت محافظان اوست، که منتشر شده است .
این کتاب را "احمد حسینیا" و در چهار بخش با خاطراتی از حسین خُمان، محمد فشکی، یادگار روستایی و حمیدرضا اکبری نوشته است. سرهنگ احمد حسینیا، تنظیم کننده کتاب، در سال 1360 به لشکر 28 پیاده کردستان منتقل شد و چهار سال به عنوان فرمانده گروهان در مناطق مختلف عملیاتی مشغول به خدمت بود.
در کتاب "جلوه یار" عکس هایی از راویان خاطرات و شهید سپهبد علی صیاد شیرازی نیز آورده شده است. کتاب «جلوه یار» در قطع رقعی و 75 صفحه و با شمارگان 2000 نسخه و قیمت 7000 ریال درانتشارات ایران سبز به چاپ رسیده است .
مجموعه کتابهای «عند ربهم یرزقون»
مجموعه کتابهای «عند ربهم یرزقون» زندگینامه شهیدان ارتش در دفاع مقدس را در هر شهر ایران شامل میشود که به کوشش سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران، با هدف گرامیداشت شهدای ارتش در شهرستانها، تهیه و تدوین میشوند .
صیاد دل: خاطراتی از زندگی امیر سپهبد علی صیاد شیرازی
امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در سال 1323 در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. در سال 1342 دیپلم گرفت و در سال 1343 در کنکور دانشکده ی افسری پذیرفته شد و پس از ان با درجه ی ستوان دومی وارد ارتش گردید زندگی صیاد با پیروزی انقلاب وارد مرحله ی جدیدی شد او با هماهنگ کردن ارتش و سپاه موجبات آزادی سنندج را فراهم آورد.
در سال 1366 به درجه ی سرتیپی نایل آمد و در سال 1367 در عملیات مرصاد ضربات محکمی را بر پیکر مزدوران منافق وارد ساخت. امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در مقام جانشینی ریاست ستاد کل و پس از عمری تلاش و مجاهدت در روز شنبه 28 فروردین سال 1378 در حوالی منزلش به دست منافقان به شهادت رسید. کتاب حاضر به خاطراتی از این شهید گرامی اختصاص یافته است. این خاطرات به دو بخش به روایت دیگران و به روایت خود تقسیم شده و در کل 49 خاطره را در بر می گیرد .
کتاب گوهران دریایی
کتاب گوهران دریایی ویژه شهدای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نوشته اقدس کاظمی قمی در خرمشهر منتشر شد .
این کتاب در پنج هزار نسخه در سال گذشته رونمایی و امسال منتشر شد.
پنج کتاب از این تعداد در خصوص شهدا، یک کتاب در خصوص جانبازان و کتاب های گوهران دریایی و خرمشهر قهرمان نیز در این نمایشگاه رونمایی شدند .
کتاب گوهران دریایی توسط نیروی دریایی در پنج هزار نسخه به چاپ رسید و به صورت رایگان در خرمشهر توزیع شد.
از تبار آبی ها
سید جلال موسوی،مهدی صادقی
بی شک یکی از راههای پاسداری وارج نهادن به خدمات وایثارگری های شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس ،ذکر نام ویاد ایشان در قالب کتاب ونوشته است؛ تا از این طریق نسل جوان وکارکنانی که با حضور در نیروهای مسلح راه خدمت به این مردم و این مرزبوم را برگزیده اند با آرمانها واهداف شهیدان والا مقام آشنا شده وپیرو راه آنان باشند.بدین منظور معاونت تبلیغات وروابط عمومی ادارةعقیدتی سیاسی نداجا درگام نخست با جمع آوری زندگی نامه شهدای نداجا وبیان یادوخاطره ایشان از خانواده ها وهمرزمانشان، اولین مجلد از کتاب شهداء را تحت عنوان «یاد نامه شهدای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران»به زیور چاپ آراسته است.
در این کتاب به تعداد 42 شهید بزرگوار نیروی دریایی ارتش اشاره شده وامید است با تکمیل زندگینامه وخاطرات سایر شهیدان والامقام نداجا ،در مجلدهای بعدی نسبت به چاپ ،توزیع واطلاع رسانی آنها اقدام شود.
کتاب «پر پرواز»
این کتاب توسط احمدی در راستای زندگی شهید کشوری به نگارش درآمده است از سوی انتشارات «سروش» منتشر و برای نخستین بار روانه نمایشگاه کتاب شده است .
کتاب خاطرات «خانه کوچک» خلبان شهید کشوری
داستانهایی از خلبان شهید احمد کشوری، به قلم مسعود آبآذری و ایرج فلاح آهی دشتی، در کتاب "خانه کوچک، زیر گردسوز روشن" به چاپ خواهند رسید. این اثر، اولین مجلد از مجموعه 10 جلدی "ستارگان آن شب" است .
این کتاب، اولین مجلد از مجموعه 10 جلدی "ستارگان آن شب" است. زندگینامه داستانی شهیدان هوانیروز براساس خاطرات مربوط به آنها در این مجموعه جای خواهند گرفت .
سیمرغ
روایتی از ایمان و سلحشوری شهید کشوری، شهید شیرودی و همرزمانشان
این کتاب مجموعه خاطراتی است درباره سلحشوریها و رشادتهای خلبانان شهید، شیرودی و کشوری و تعدادی دیگر از همرزمانشان که پس از بارها عملیات قهرمانانه هوایی با هلیکوپتر در مناطق جنگی به فیض شهادت نایل شدند .در ابتدای کتاب زندگینامه کوتاه شهید شیرودی و شهید کشوری درج شده ;سپس یازده خاطره از شهیدان یاد شده و همرزمان آنها به طبع رسیده است
شیر صحرا
کتاب ارزشمند "شیر صحرا" زندگینامه سرلشکر شهید حسن آبشناسان است که توسط سرهنگ بازنشسته علیرضا پور بزرگ مشهور به وافی تدوین شده و آن را مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 101 صفحه در سال 1382 منتشر کرده است.
مهمترین عناوین و سرفصل های کتاب عبارتند از: زندگینامه شهید آبشناسان و مش حبیب، خط اول، نماز زیر پل، بدل به دشمن، مرگ با عزت، وصل به یقین، طراح جنگ، سردار با سیاست، تا شهادت، شهید بروجردی به روایت شهید آبشناسان، ابراهیم و آتش، دیدار با امام، سفر کربلا، مجنون شهادت، پیروز در کمین، نیروی با کیفیت، چادری برای نماز، مثل یک سرباز، همیشه در خط، حسن چریک، « ناهار با سربازان و سنگر هوانیروز».
پرواز تا بی نهایت
پرواز تا بینهایت سرگذشتنامه شهید سرلشگر خلبان عباس بابایی
این کتاب نوشته علی اکبر، سید حکمت قاضی میرسعید، محمد طاهری آذر، رحمتالله سلمان ماهینی است.
این کتاب در سه فصل «کودکی تا انقلاب»، «انقلاب تا رشادت» و «رشادت تا شهادت » به زندگانی، رشادتها و محسنات ا خلاقی شهید بابایی، اعم از تواضع، دینداری، بی ریایی و ... از زبان همسر، مادر، نزدیکان و همکاران نظامی و غیرنظامی میپردازد. از ویژگیهای برجسته کتاب یاد شده، موجز و مفید بودن حکایتهای متن است که مخاطب را با تنوع روبهرو میکند. سرلشکر شهید عباس بابایی، در مردادماه سال 1366 - مصادف با عید قربان - و در 37 سالگی، در حین یک عملیات برونمرزی به شهادت رسید.
کتاب« ۶۴۱۰» و خاطرات ۱۸ سال اسارت شهید لشکری
کتاب"۶۴۱۰" خاطرات ۱۸ سال اسارت اسطوره مقاومت؛ شهید امیر خلبان "حسین لشکری" است؛ کتابی که در نهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاعمقدس (۲۴ آبان ۱۳۸۴)، رتبه نخست گروه "خاطرات خودنوشت" را از آن خود کرد .
این اثر که خاطرات این آزاده شهید را از دوران جنگ تحمیلی و اسارت بازگو میکند، در سال ۱۳۸۳، توسط سازمان عقیدتیسیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است . این کتاب که نامش برگرفته از تعداد روزهای اسارت شهید لشکری است، توسط"علی اکبر" بازنویسی شده است.خود او میگوید:« ۲۵۰۰ صفحه خاطرات خلبان لشکری را از او گرفتم و تصمیم گرفتم از این خاطرات کتابی تهیه کنم. ولی با آن حجم میسر نبود. لذا مبنا را در خلاصهگویی و ایجاز نهادم». با اینحال از این حجم گسترده خاطرات، تنها کتابی ۲۱۲صفحهای به عنوان سندی از دوران دفاع مقدس گردآوری و منتشر شده است