دیوان محاسبات: قصور وزارت نفت در اجرای تکالیف برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۳ / عدم واریز ۹۲ هزار میلیارد تومان منابع گازی

کدخبر: 2386416

دیوان محاسبات کشور در گزارش جدید خود از قصور وزارت نفت در انجام تکالیف قانونی برنامه هفتم و قانون بودجه ۱۴۰۳ خبر داد و اعلام کرد عدم واریز کامل عواید فروش محصولات گازی، موجب عدم تحقق بیش از ۹۲ هزار میلیارد تومان منابع توسعه‌ای شده است.

نسیم‌آنلاین: دیوان محاسبات کشور با انتشار گزارشی رسمی، از قصور وزارت نفت در اجرای تکالیف مقرر در برنامه هفتم پیشرفت و قانون بودجه سال ۱۴۰۳ خبر داد. بنا بر اعلام روابط عمومی دیوان، با وجود ایجاد حساب «سرمایه‌گذاری نفت و گاز کشور» نزد بانک مرکزی طبق ماده ۱۴ برنامه هفتم، عواید حاصل از صادرات و فروش داخلی محصولات فرعی گازی به‌طور کامل به این حساب واریز نشده است.
این تخلف علاوه بر مغایرت با قانون بودجه ۱۴۰۳، موجب عدم تحقق بیش از ۹۲ هزار میلیارد تومان منابع مالی شده است؛ منابعی که طبق قانون باید در اولویت طرح‌های توسعه میادین گازی، پروژه‌های فشارافزایی میدان پارس جنوبی و افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز طبیعی هزینه می‌شد.
دیوان محاسبات با هشدار نسبت به اهمیت اجرای کامل تعهدات قانونی در حوزه انرژی، تأکید کرد که اصلاح فوری عملکرد وزارت نفت ضروری است. این نهاد نظارتی همچنین اعلام کرد که اقدامات قانونی لازم در چارچوب حسابرسی منابع را در دستور کار قرار داده و روند را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

ارسال نظر: