آرزوهای بزرگ بر علیه خانم وزیر
انفجار بندر شهید رجایی حالا این فرصت را به مخالفان وزیر راه و شهرسازی داده است تا بار دیگه برای کنار زدن مالواجرد از وزارتخانه دست به کار شوند. هر چند در مورد استیضاح وزیر اقتصاد صفآرایی نیروهای سیاسی آنچنان مشخص نبود ولی در این استیضاح همه چیز روشن است.
نسیمآنلاین: ظهر روز شنبه، انفجار بندر شهید رجایی در بندرعباس همۀ ایران را در شوک فرو برد. این انفجار به قدری عظیم بود که مذاکرات ایران و آمریکا را به حاشیه برد و تبدیل به تیتر یک همۀ رسانهها شد. در حالی که همه منتظر خبر جدید از بندرعباس بودند، برخی نمایندگان مجلس طرح دیگری در سر می پروراندند.
انفجار یکی از مهمترین بندرهای زیر نظر وزارت راه و شهرسازی، فرصت خوبی بود تا اختلافات قدیمی دوباره سر باز کند و بعد از وزیر اقتصاد، قرعه به نام وزیر زن کابینه دربیاید. طرح استیضاح دیروز به ثبت رسید و برگۀ استیضاح خانم مالواجرد منتشر شد. در حالی که هنوز مشخص نیست قصور احتمالی در بندر شهید رجایی متوجه چه کسی و منتسب به چه ارگانی است.
نمایندگان مجلس آنچنان برای استیضاح وزیر عجله کردند که نتوانستند در نامۀ خود اختلافات قدیمی را پنهان کنند و خود را صرفاً دغدغهمند حادثۀ پیش آمده در بندر شهید رجایی جلوه دهند. بخشی از بندهای نامۀ استیضاح بدین شرح است:
- بستن سامانۀ ثبتنام مسکن
- عدم انجام تکالیف قانونی متناسب با قانون جوانی جمعیت
- عملکرد بسیار ضعیف در اجرای قوانین تنظیم کنندۀ بازار مسکن
- عدم تسلط فنی و ناآگاهی از وقایع مهم وزارتخانه
کسی که اندک آشنایی با تاریخچه وزارتخانۀ راه و شهرسازی داشته باشد متوجۀ فرامتن بندهای ذکر شده خواهد شد. فرامتنی که مشخصاً اشاره به اختلافات بخشی از تیم وزیر راه و شهرسازی در دولت قبل با خانم مالواجرد دارد.
این گروه معتقد به بهبود وضعیت مسکن در کشور با عرضهی زمینهای دولتی و ساخت دست کم یک میلیون مسکن در سال توسط دولت هستند. این ایده یک بار در پروژهی مسکن مهر و بار دیگر در نهضت ملی مسکن در دولت شهید رئیسی در دستور کار قرار گرفت.
مهمترین محور مخالفت با انتخاب فرزانه صادق مالواجرد به عنوان وزیر راه و شهرسازی در مجلس هم به همین موضوع برمیگشت که مورد اقبال نمایندگان قرار نگرفت و مجلس به مالواجرد رای اعتماد بالایی داد.
انفجار بندر شهید رجایی حالا این فرصت را به مخالفان وزیر راه و شهرسازی داده است تا بار دیگه برای کنار زدن مالواجرد از وزارتخانه دست به کار شوند. هر چند در مورد استیضاح وزیر اقتصاد صفآرایی نیروهای سیاسی آنچنان مشخص نبود ولی در این استیضاح همه چیز روشن است.
نمایندگان مخالف آنچنان برای طراحی استیضاح عجله داشتند که کوچکترین زحمتی به خود برای پنهانکاری در مورد اختلافات قدیمی با خانم صادق مالواجرد ندادند. اگر استیضاح به نتیجه برسد و به صحن برود، خانم مالواجرد باید واقعیتهای بدیهی بازار مسکن را به کسانی توضیح بدهد که هنوز وسوسۀ اجرای طرحهای بلندپروازانه در حوزۀ مسکن دارند و دست از آرزوهای بزرگ خود نکشیدهاند.