امام جمعه اردبیل: برخورداری از کارگزاران صالح از حقوق اصلی یک ملت است

کدخبر: 907571

آیت‌الله عاملی گفت: حضرت علی(ع) بزرگترین حقی که برای یک جامعه تعریف کرده‌اند برخورداری مردم از کارگزاران و حاکمان صالح و شایسته است/ حضرت هیچ وقت شروع کننده جنگ نبودند

به گزارش خبرنگار «نسیم»، آیت‌الله سید حسن عاملی در شب در مراسم احیای شب 21 ماه مبارک رمضان در مصلای اردبیل گفت: ما اگر بخواهیم در نگاه حضرت علی به حیات حق نگاه کنیم، دنیا فخر می‌کند که ما حق حیات، حق آزادی، آزادی بیان، آزادی اندیشه، آزادی مراسم مذهبی، آزادی مذهبی و آزادی‌های اجتماعی را تعریف کرده‌ایم. حضرت امیر شخصیتی بود که دشمن را شسکت داده بود اما گریه می‌کرد که چرا خون‌هایی ریخته شده است. حضرت امیر در جنگ جمل افرادی را برای عدم جنگ خونین فرستاد، اما هیچ‌کدام از لشکر مقابل حرف‌شنوی نکردند، که حضرت فرمودند جنگ نکنیم، خون ریخته نشود، اما لشکر دشمن حتی این اشخاص را به شهادت رساندند.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه تدوین‌کنندگان حق حیات بشری باید شرمنده کشتار بی رحمانه و آزاردهنده قرن معاصر باشند، گفت: غربی که به حق حیات بعد از جنگ جهانی دوم به عنوان الگوی برتر افتخار می‌کند چگونه می‌خواهد در روز قیامت به این همه کشتار و بی رحمی و شکستن حق و حقوق بشر پاسخگو باشد . حضرت هیچ وقت اجازه نداد شروع کننده جنگ‌ها باشد، هیچ وقت اجازه نداد کسی از لشکر به میدان رفته و طلب مبارز کند، حق حیات به چیزی می‌گویند خداوند می‌داند حضرت چه سیره‌ای دارد.

وی با اشاره به حقوق تعریف شده از سوی حضرت علی(ع) گفت: حضرت یک حق تعریف کرده است که بزرگترین حق بر جامعه اسلامی است و آن حق برخورداری جامعه اسلامی از کارگزاران و حاکمان صالح و شایسته است به طوری که باید در حساس‌ترین مراکز تصمیم‌گیری انسان‌هایی بر مسند باشند که از سعه صدر و مقبولیت و محبوبیت و تدبیر لازم برخوردار باشند . علم، حلم، شجاعت، زهد، عبادت، خشوع، درایت و تدبیر علی(ع) به عنوان تربیت یافته مکتب نبوی در اوج اصالت و حقیقت است به طوری که آن حضرت تمام حقوق بشریت را احیا کرده و بر رعایت آن تأکید کرد .

آیت‌الله عاملی گفت:‌ کارگزاران شایسته اصلی‌ترین حق مردم این است، درباره این حق جانشن را داد و شهید شد؛ حق دوم، حق نظارت است، ملت باید بداند حاکم چه کاری می‌کند، حاکم باید هرچه دارد در اطلاع مردم بگذارد، ولی نمی‌تواند مخفی شود، والی نمی‌تواند از مردم بیگانه باشد، حضرت فرموده است از حق‌های مردم این است که بدون ترس حرف خود را بزند و حق را بگوید، اینها 1400 سال پیش اشاره شده است. اگر می‌خواهیم حق مظلوم را بگیریم، باید واهمه نداشته باشد، یک حق تعریف کرده است به نام حریت، تمام انسان‌ها حق حریت دارند، چرا انسان به بردگی کشیده‌ شده است.

وی گفت: حق اگر گرفتنی باشد باید فوری آن را گرفت، در این نظام دنیا آیا این امکان‌پذیر است، تمام بشریت از جمله، عرب، عجم، سیاه، سفید، ترک، مسیحی باید مانند توازن دندانه‌های شانه از یک حق برابر برخوردار باشند، امیر(ع) این را یک حق تعریف کرده‌اند.

وی با اشاره به برخی سیره و سلوک امام نخست شیعیان تصریح کرد: عدالتی که آن حضرت برای بشریت به ارمغان آورد همچنان مجهول و ناشناخته است به طوری که آن حضرت عدالت را در حوزه زندگی شخصی و حتی در پنهانی‌ترین شرایط زندگی فردی و اجتماعی احیا کرد که بشریت تاب و تحمل عمل به آن را نداشت .

ارسال نظر: