مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل: وضعیت خشکسالی منطقه مغان بحرانی است

کدخبر: 925238

نجفیان گفت: از بروز بحران اقتصادی به این منطقه جلوگیری کرده‌ایم/ وروی رودخانه ارس به یک‌چهارم تقلیل پیدا کرده است/ دریچه‌های ارس و خداآفرین بسته نیست

به گزارش خبرنگار «نسیم»، داود نجفیان در جلسه ستاد بحران استان با بیان اینکه برای تأمین آب در منطقه مغان پنج اکیپ انتظامی مسئولیت توزیع آب در این منطقه را عهده دار شده است گفت: 45 درصد از حجم منابع آبی ارس کاهش یافته است . امسال قبل از اجرای حتی برخی پروژه‌های آبی شاهد خشکی تنها منبع آبی شمال استان هستیم. با توجه به اینکه حجم عظیمی از آب‌ها که 93 درصد مصرف آب را در استان شامل می‌شود مربوط به بخش کشاورزی است و ما نیز تا 80 درصد از منابع آب‌های زیر زمینی استفاده می‌کنیم با تداوم این وضعیت و اعلام اولویت تامین آب شرب دیگر توسعه کشاورزی و کشت و زرع امکانپذیر نیست .

امسال 120 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی اردبیل وارد شده است

عادل محمدی، رئیس صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل گفت: بررسی ها نشان می‌دهد در 10 سال گذشته وضعیت کشت در اردبیل به دلیل خسارت‌های متعدد نامساعد است . امسال 120 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی اردبیل وارد شده تا جایی که بیله‌سوار به عنوان انبار غله اردبیل امسال محصول نداشته است. در کلور نیز نه تنها محصول برداشت نکردیم بلکه شاهد خشک شدن درختان سردرختی از جمله گردو بودیم. امسال 90 درصد بخش زراعی و 95 درصد بخش باغی متحمل خسارت شد. آمار سال گذشته نیز خسارت 70 درصدی به زراعت و 60 درصدی به باغات را نشان می دهد. به احتمال 50 درصد بحران خشکسالی سال آینده نیز با همین روال ادامه پیدا کند .

ارسال نظر: