همایش بزرگداشت علی‌بن حمزه(ع) و آیت‌الله سیدمحمد امام در شیراز برگزار می‌شود

کدخبر: 949613

امام جمعه موقت شیراز اظهار کرد: این همایش ۲۹ آبان با سخنرانی آیت‌الله حائری‌شیرازی و حجت‌الاسلام قرائتی در حرم علی‌بن حمزه(ع) با هدف توسعه فرهنگ اسلامی و احیاء سنت‌های دینی برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار «نسیم»، حجت‌الاسلام سید ابوفاضل رضوی‌اردکانی روز گذشته در نشست خبری گفت: همایش استانی بزرگداشت علی‌ابن‌حمزه(ع) و آیت‌الله سیدمحمد امام(ذوالانوار)، 29 آبان همزمان با سالروز شهادت علی‌بن حمزه(ع) در حرم این امام‌زاده واجب‌التکریم در شیراز، با سخنرانی آیت‌الله حائری‌شیرازی و حجت‌الاسلام قرائتی با هدف توسعه فرهنگ اصیل اسلامی و احیاء سنت‌های دینی برگزار می‌شود. هدف از این همایش احیاء، معرفی شخصیت‌های علمی و بزرگداشت آنها به عنوان میراث فرهنگی واقعی یک جامعه است. ساختمان‌های قدیمی مانند تخت‌جمشید، ابنیه‌های ساسانی و ... از آثار فرهنگی یک جامعه به شمار می‌روند که هر کدام می‌تواند شناسانه تمدنی یک ملت باشند اما بزرگترین میراث فرهنگی به اعتقاد ما چهره‌های علمی آن جامعه است. بزرگداشت چنین شخصیت‌هایی زمینه‌ساز آشنایی جوانان با خواستگاه تمدن علمی می‌شود. دانشگاهیان باید قدر شخصیت‌هایی که در طول تاریخ حافظ جایگاه علمی کشور و معرفی صحیح اسلام بوده‌اند را بدانند.

دبیر و سخنگوی همایش بزرگداشت علی‌ابن‌حمزه(ع) و آیت‌الله سیدمحمد امام با بیان اینکه علی‌ابن حمزه(ع) از چهره‌های درخشان اهل بیت(ع) در طول تاریخ بوده، تصریح کرد: ایشان در کتب انصار، تاریخ و حدیث نام روشنی دارد و اکثر منابع قبر وی را در استخر شیراز در منطقه فعلی دفن ایشان نقل کرده‌اند. اختلاف نظری میان علما در محل دفن ایشان بر خلاف دیگر نوادگان اهل بیت(ع) وجود ندارد. علی‌ابن‌حمزه(ع) از چهره‌های مهم حکومت علوی بودند. دفن علمای بزرگ و چهره‌های شاخص فارس و شیراز یکی از امتیازات حرم مطهر علی بن حمزه است. آیت‌الله علوی، سید محمدجعفر طاهری و آیت‌الله سیدمحمد امام(ذوالانوار) از جمله علمایی هستند که در این حرم دفن شده‌اند. آیت‌الله سید محمد امام(ذولانوار) در 1290 شمسی در شیراز متولد و در سال 1373 در جوار علی بن حمزه به خاک سپرده شدند. مقام علمی، زهد و تقوا، بعد مبارزاتی و سیاسی، بعد اجتماعی،خدماتی و جامع‌الفضایل بودن از مهمترین ویژگی‌های این عالم است. سیدمحمد امام از شاگردان برجسته آیت‌الله محلاتی بوده است، وجه مهم زندگی این عالم ربانی عرصه مبارزاتی ایشان در نظام ستمشاهی است.

ارسال نظر: