میرزائی: جایزه کتاب سال آینده با تحولاتی همراه خواهد بود

کدخبر: 936767

مدیرعامل خانه کتاب در مراسم تودیع و معارفه دبیر علمی جایزه کتاب سال گفت: جایزه کتاب سال طی سال‌ها آسیب‌هایی دیده و نقش جدی‌اش در صنعت نشر و کتاب کمرنگ شده است

به گزارش خبرنگار «نسیم»، نجفعلی میرزایی در مراسم تودیع و معارفه دبیر علمی جایزه کتاب سال که عصر امروز در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد، گفت: این جایزه معتبرترین جایزه کتاب جمهوری اسلامی به شمار می رود، ولی به دلایلی جایزه کتاب سال طی سال ها آسیب هایی دیده و نقش جدی اش را در صنعت نشر و کتاب کمرنگ شده است.

میرزایی: جایزه کتاب سال معتبرترین جایزه کتاب جمهوری اسلامی است

وی ادامه داد: قطعا حضور نجفقلی حبیبی و حجت الاسلام مهدوی راد گام های جدی ای در بازگرداندن این جایزه به جایگاه های اصلی اش است؛ با این حال باید کاری کنیم که این جایزه به اعتبار اولی اش بازگردد.

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه باید به جایزه کتاب سال به عنوان معیار نگاه کنیم، اظهار داشت: با وجود تفاوت های سیاسی با نجفقلی حبیبی ولی همواره حاکمیت اخلاق و انصاف در مسیر حرکت وی وجود داشته است و بنده، نجفقلی حبیبی را نمادی از اخلاق مدیریتی و سلامت اخلاقی می دانم.

میرزایی تصریح کرد: قطعا در جایزه کتاب سال آینده تحولاتی وجود خواهد داشت و با توجه به الزام بازنگری جوایز ادبی و آیین نامه این جایزه، اکنون بهتر می توان ایرادات آیین نامه ای جایزه کتاب سال را برطرف کرد.

وی با بیان اینکه حجت الاسلام مهدوی راد از چهره های برجسته روشنفکری دینی هستند، خاطر نشان کرد: ولایت پذیری، اخلاق و حفظ مصالح نظام از جمله ویژگی های وی به شمار می رود.

حبیبی: مرداد ماه به صورت خصوصی به معاون فرهنگی وزارت ارشاد استعفایم را اعلام کردم

در ادامه نجفقلی حبیبی با بیان اینکه وزیر ارشاد با بنده درباره پذیرش دبیری علمی جایزه کتاب سال صحبت نکرده بود، گفت: این مسئله حسن ظن وی را نشان می دهد و این مهم برای بنده ارزشمند است.

وی گفت: در مقررات جایزه کتاب سال آمده که دبیری این جایزه برای یک سال تعیین می شود، از این رو احساس کردم دبیر جدید جایزه کتاب سال باید زودتر مشخص شود تا فرصت را از دست ندهد؛ از این رو مرداد امسال به صورت خصوصی به سیدعباس صالحی گفتم که می خواهم از این مسئولیت به دلیل کارهای شخصی کناره گیری کنم.

دبیر مستعفی جایزه کتاب سال در همین زمینه افزود: قطعا این مسئله حقیقت ماجرا بود، البته گمان می کردم دبیر جدید در فرصت مناسبی انتخاب می شود و زمان کافی برای انجام کارهای مربوط به جایزه کتاب سال را دارد؛ البته جابه جایی مدیریتی همیشه برای مجموعه ها برکت داشته و دارد.

حبیبی با بیان اینکه نباید به میزها دلخوش کرده و به آنها وابسته شویم، تصریح کرد: قطعا این مسئله خطرناکی است؛ از این رو قانون این مشکل را به نوعی حل کرده است.

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد: جایزه کتاب سال نگاه بنیادین به فرهنگ مکتوب کشور دارد

حجت الاسلام مهدوی راد در ادامه این مراسم گفت: جایزه کتاب سال نگاه بنیادین به فرهنگ مکتوب کشور دارد؛ البته جایزه ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی نیز زیرشاخه های این جایزه به شمار می روند.

وی ادامه داد: باید جایزه کتاب سال را به جایی برسانیم که نگاه ها متوجه ساختار و محتوای آثار باشد؛ قطعا اگر این اتفاق بیفتد توانستیم در این مسیر موفق عمل کنیم؛ البته باید بازنگری دقیق در معیارها، ملاک ها و آیین نامه و همچنین فرآیند صحیح داوری را در این جایزه ایجاد کنیم؛ چرا که این مسائل منجر به اعتمادسازی می شوند.

دبیر علمی جایزه کتاب سال خاطر نشان کرد: مسئله ای که باید به آن بپردازیم این است که آثار برگزیده را به نقد و بررسی بگذاریم و نتیجه این بررسی ها را نیز منتشر کنیم، چرا که این کار باعث می شود نوالقلمان بتوانند دست به خلق اینگونه آثار بزنند.

ارسال نظر: