طرح دوبارهی مطالبهی برخورد با استاد متقلب دانشگاه تهران
با تغییر مدیریت دانشگاه تهران، دانشجویان و دانشآموختگان فلسفه دانشگاه تهران بار دیگر خواستار برخورد با یکی از اساتید دانشکده به خاطر تقلب علمی شدند.
نسیمآنلاین: سال 1393 بود که بخشی از مقالات و کتابهای استاد تمام دانشکده ادبیات و علوم انسانی حاشیهساز شد. رسانههای داخلی و خارجی دلایل متقنی از تقلب علمی این استاد دانشگاه را منتشر کردند. دانشگاه به خاطر همین حواشی و مطرح شدن بحث تقلب علمی فعالیت این استاد در دانشگاه را به حالت تعلیق درآورد. البته چندی بعد خاتمی به دانشگاه برگشت و به تدریس ادامه داد. با تغییر دولت دانشجویان و دانشآموختگان این دانشکده اقدام به پیگیری مجدد این موضوع کردند.
بهار امسال جمعی از دانشجویان فلسفهی دانشگاه تهران در نامهای به سرپرست دانشگاه تهران از او خواستند که رتبه علمی این اساتید دانشگاه که محکومیت در هیأت انتظامی رسیدگی به تخلفات اساتید دارد تنزل پیدا کند و بازنشسته شود.
متن نامه به مسئولان دانشگاه شرح ذیل است.
سرپرست محترم دانشگاه دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر سید حسین حسینی،
با سلام؛
نامه تکراری است اما عزم دانشجویان بیش از پیش است. دانشگاه تهران، به عنوان نماد آموزش عالی ایران، قریب به 11 سال پیش با انتشار اسناد انتحال گستردهی آقای محمود خاتمی، استاد تمام گروه فلسفه ، نه تنها در سطح کشور که در مقیاس بین المللی سرافکنده شد.
علیرغم این که نام محمود خاتمی و حواشی سرقت علمی وی مدتها صدرنشین اخبار دانشگاهی بود و بازگشت ایشان موجب افزایش بی اعتباری دانشگاه تهران میشد، اما اعتراضات دانشجویان به بازگشت ایشان به کلاسهای درس بی نتیجه ماند. در این چهار نیم سال تحصیلی که آقای خاتمی به دانشگاه بازگشتهاند، سرخوردگی دانشجویان در دفاع از حیثیت گروه فلسفه به حدی رسیده است که بعضاً انگیزهی ادامهی تحصیل در این گروه را هم از دست داده اند.
اینک با تغییر رؤسا و مدیران دانشگاهی، ما دانشجویان و دانشآموختگان فلسفه، مجدداً عزم خود را جزم کردهایم که برای احیای نام علمی گروه فلسفه و حق مسلم خود اقدام نماییم. علیرغم اثبات تقلب و محکومیت آقای خاتمی در هیأت انتظامی رسیدگی به تخلفات اساتید، دانشگاهْ تاکنون نسبت به تنزل مرتبهی ایشان به استادیاری اقدام ننموده است. مبادرت به انجام این امر به عنوان فعل متروک دانشگاه، و به علاوه به علت وسعت تخلف بازنشسته نمودن زودهنگام ایشان با نظر به اختیارات ویژهی رئیس دانشگاه مطالبهی ما دانشجویان است. یقیناً تداوم عضویت آقای محمود خاتمی در گروه فلسفه به افزایش میزان اعتراضاتِ متعدد و گوناگون منجر خواهد شد. بنابراین از حضرتعالی خواهشمندیم که دانشجویان را در پیگیری این اعتراض به حق مساعدت نمایید.
چند ماه بعد با تغییر سرپرست دانشگاه بار دیگر این نامه توسط دانشجویان به سرپرست جدید، دکتر محمدحسین امید ارسال شد. حالا با معرفی دکتر امید به عنوان رئیس دانشگاه تهران امید دانشجویان برای به سرانجام رسیدن این مطالبه بیشتر شده است.